Raši a Zajac po zverejnení zmluvy o kúpe Sputniku V: Škandál, je nespravodlivá!
03 | 05 | 2021 I Tibor Sipos

Zverejnenie zmluvy o kúpe ruskej vakcíny Sputnik V Slovákov vôbec neupokojilo, práve naopak. Nie je z nej jasné, kedy sa ňou bude očkovať, koľko vakcín ešte dostaneme, ani či nám hrozia sankcie. Jasné je však podľa exministrov zdravotníctva Rudolfa Zajaca a Richarda Rašiho jedno - zmluva nie je voči SR spravodlivá, informuje Pluska.


Dokument bol zverejnený po viacerých žiadostiach necelé dva mesiace po tom, ako vakcína dorazila na košické letisko. Zverejnilo ho Ministerstvo zdravotníctva SR, ktoré riadi Vladimír Lengvarský. Zverejnenie dokumentu odsúhlasilo aj Rusko.

„Čo sa týka ďalšieho osudu vakcín, ktoré tu máme, čaká sa na výsledky maďarského laboratória, ktoré ešte oficiálne nemáme. Ďalej sa bude čakať na výsledky z Ruska, to je otázka mesiaca,” uviedol Lengvarský o budúcnosti ruskej vakcíny na území Slovenska.

Remišová oznamuje, že celoplošné testovanie končí, Bošňák jej to v komente vytmavil
Ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová na sociálnej sieti s veľkou radosťou oznámila, že sa celoplošné testovanie konečne končí. No posťažovala sa, že jej strana ho chcela zatrhnúť už v polovici januára.... Čítať ďalej
03 | 05 | 2021 | Diana Zaťková


Zmluva sa však nepozdáva bývalým ministrom zdravotníctva Rudolfovi Zajacovi, ktorý pôsobil na čele rezortu v rokoch 2002 - 2006, a Richardovi Rašimu, ktorý sedel v kresle ministra za Smer-SD od 2008 do 2010. Podľa nich je zmluva s Rusmi nespravodlivá a nevýhodná pre SR. „Na jednej strane nemajú skoro žiadne povinnosti a za nič neručia – dodávateľská strana. A my máme všetky povinnosti a musíme vakcínu uhradiť bez ohľadu na to, či látka funguje alebo nie,” kritizoval Sputnik Zajac.

Raši zmluvu o kúpe ruskej vakcíny označil za škandál. "Zmluva o Sputniku je škandál, pretože pre Slovensko je nevýhodná. Problém je, že zverejnená bola až po dvoch mesiacoch a vyplýva z nej, že či už odoberieme 200-tisíc vakcín alebo dva milióny, zaplatiť musíme za všetky," pohoršoval sa exminister pre Plus jeden deň.

Milan Uhrík: Za vyhostenie ruských diplomatov budeme žiadať vyvodenie zodpovednosti
Slovensko vyhostilo troch ruských „diplomatov“ nielen ako znak solidarity s Českom, ale vraj aj po zisteniach našej tajnej služby. Europoslanec Milan Uhrík a jeho nové hnutie Republika sa však v parlamente chceli dozvedieť skutočný dôvod.... Čítať ďalej
03 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik