Pivný festival Oktoberfest sa nebude konať už druhý rok po sebe
03 | 05 | 2021 I tasr

Nemecký pivný festival Oktoberfest sa nebude konať ani tento rok pre riziko, ktoré predstavuje šírenie nového typu koronavírusu. Informovala o tom agentúra DPA, podľa ktorej sa na tom dohodli bavorský premiér Markus Söder a mníchovský primátor Dieter Reiter.


Söder uviedol, že rozhodnutie o zrušení Oktoberfestu prijali s "ťažkým srdcom", ale keďže počet nakazených koronavírusom a chorých je stále vysoký a nemocnice už majú problém zvládať ich nápor, "bolo potrebné to urobiť". Ubezpečil však, že "Oktoberfest sa bude konať opäť a opäť bude veľkolepý".

Primátor Reiter uviedol, že existuje nádej, že podobne ako vlani sa podarí zorganizovať náhradu Oktoberfestu v podobe otvorených pivných záhrad a terás, i keď s určitými obmedzeniami.

Dodal, že prijať rozhodnutie o zrušení Oktoberfestu bolo veľmi ťažké. Podľa neho by však bolo horšie, keby mesto čakalo príliš dlho a muselo Oktoberfest odvolať v čase, keď by už prebiehali prípravy na tento pivný festival.

Reiter priznal, že preňho ako primátora to vonkoncom nebolo ľahké rozhodnutie, pretože je to významný dátum v kalendári primátora. Dodal však, že zrušenie Oktoberfestu na poslednú chvíľu by bolo obrovským sklamaním pre milióny fanúšikov na celom svete.

Slávny Oktoberfest sa nekonal ani vlani, a to z rovnakého dôvodu - pre koronavírus SARS-CoV-2.

Po minuloročnom zrušení Oktoberfestu sa v približne 50 pivniciach v juhonemeckých mestách a iných prevádzkach konali menšie pivné slávnosti a večierky, ktoré prebiehali za prísnych hygienických predpisov.

Tisíce Britov vyšlo na terasy, no nastal problém: Dochádza pivo!
V Anglicku sa epidemiologická situácia podstatne zlepšila, a tak po mesiacoch lockdownov zaplavili terasy podnikov tisícky návštevníkov. Vznikol však vážny problém. Britom dochádza pivo! Čítať ďalej
03 | 05 | 2021 | Diana Zaťková