Od pondelka môžu fungovať za istých podmienok kultúrne podujatia
03 | 05 | 2021 I tasr

Od pondelka môžu v červených a ružových okresoch, teda v okresoch druhého a prvého stupňa varovania, fungovať za splnenia viacerých podmienok divadelné, exteriérové filmové a iné audiovizuálne predstavenia, koncerty, hudobné a tanečné produkcie, výstavy diel výtvarných umení, diel úžitkového umenia a prác ľudovej výtvarnej tvorivosti, festivaly a prehliadky v oblasti kultúry a umenia.


Návštevníci týchto podujatí budú povinní preukázať sa negatívnym antigénovým testom nie starším ako 24 hodín či negatívnym PCR-RT/LAMP testom nie starším ako 72 hodín. Podmienka mať test neplatí pre deti do desať rokov. Alternatívou je očkovanie proti ochoreniu COVID-19 alebo prekonanie tohto ochorenia.

Organizátor musí byť schopný preukázať počet návštevníkov a uchovávať telefonický alebo e-mailový kontakt na návštevníkov po dobu dvoch týždňov od podujatia. Vstup na podujatia bude umožnený len s rúškom či respirátorom v zmysle aktuálneho nariadenia hygienikov.

V interiéri môže byť do 50 percent kapacity, maximálne 150 divákov, v exteriéri do 50 percent, maximálne 200 divákov. Počíta sa len so sediacim obecenstvom.

Zakázané sú podujatia zamerané na školopovinné deti alebo školské skupiny. Povolená nie je ani kontaktná práca s publikom. Obsadené môže byť každé druhé sedadlo. Hygienici odporúčajú šachovnicové sedenie. Zakázané je občerstvenie. Samozrejmosťou je dezinfekcia rúk pri vstupe, vetranie a výmena vzduchu. Ak je občerstvenie ponúkané v exteriéri, stoly od seba musia byť vzdialené minimálne dva metre.

OĽANO od 1. 1. do 19. 4. zaplatilo Facebooku za reklamu vyše 26 tisíc eur. Za dva roky to bolo až 200 tisíc!
02 | 05 | 2021 | Aneta Leitmanová