Matovič srdcervúco opisuje problém osamelých matiek. Zvýšenie ošetrovného im ale zamietol, píše Mihal
03 | 05 | 2021 I Michal Filek

Štátny tajomník Jozef Mihal (SaS) sa pozastavil nad iniciatívou ministra financií Igora Matoviča. Ten totiž na sociálnej sieti srdcervúco opisuje, ako má osamelá matka problém prežiť. Mihal totiž po nástupe do funkcie navrhoval zvýšiť pandemické ošetrovné práve pre osamelé matky. Nepodarilo sa. Zamietol to totiž nikto iný, ako vtedajší premiér Matovič. 



"Čítam dobre dnešný Matovičov status, v ktorom srdcervúco opisuje, ako má osamelá matka problém prežiť z jedného platu, z minimálnej mzdy, dnešných prídavkov na deti a daňového bonusu?" začal svoj status na facebooku Mihal.





Odborník sa dane a financie pokračuje: "Krátko po mojom vymenovaní za štátneho tajomníka som na koaličnej rade - bolo to niekedy koncom marca 2020 - navrhoval zvýšenie pandemického ošetrovného pre osamelé matky. Z dnešných 55% hrubej mzdy na aspoň 70% hrubej mzdy. Po polhodinovej diskusii súhlasili všetci, napríklad aj vtedajší minister financií Heger so svojim tímom."


Práve vtedajší premiér Matovič sa však, podľa neho, potuloval po úrade vlády a na rokovanie prišiel neskôr.


"Vypočul si, že sme sa bez neho dohodli na zvýšení pandemického ošetrovného pre osamelé matky, chvíľu rozmýšľal a zaznelo kategorické: Ne. Bude sa to zneužívat."


Schyľuje sa k ďalšej vojne Matovič verzus SaS! Dôvod? Avizované zvýšenie DPH
Aký-taký pokoj zbraniam medzi SaS a Igorom Matovičom trval len čosi vyše mesiaca. Zdá sa, že ministrom financií avizované zvýšenie DPH bude spúšťačom problémov v koalícii. Schyľuje sa k ďalšej vojne? To by mohlo znamenať jej definitívny... Čítať ďalej
02 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik