Irán predstavuje sprej, ktorý údajne ničí koronavírus
03 | 05 | 2021 I Diana Zaťková

Iránska vláda vo štvrtok predstavila „koronavírusový sprej“. Tvrdí o ňom, že dokáže „rozpoznať“ a „deaktivovať“ čínsky koronavírus, informuje portál Breitbart.


Vedci z teheránskej nemocnice Masih Daneshvari vyvinuli sprej a predstavili ho na tlačovej konferencii pre iránske médiá.

Tekutina „by mala byť nastriekaná na masku alebo oblečenie, aby mohla vírus rozpoznať a deaktivovať,“ uviedla pre iránsku štátnu agentúru Fars News Alireza Zaliová, šéfka iránskeho operačného štábu pre kontrolu koronavírusov v Teheráne.

Vyhostením diplomatov chce Západ vykresliť Rusko ako „nepriateľa ľudstva“, tvrdí ruský vyslanec
Nedávne rozhodnutie USA a ich spojencov z Európy vyhostiť zamestnancov ruských veľvyslanectiev z ich hlavných miest je súčasťou spoločnej kampane zameranej na izoláciu krajiny, uviedol pre portál RT jeden z vysoko postavených ruských... Čítať ďalej
02 | 05 | 2021 | Lukáš Leca


„To, čo koronavírus odlišuje od iných vírusov, je proteín S. Keď je eliminovaný alebo odstránený, vírus je prakticky inaktivovaný,“ hovorí Jalaleddin Ghanavi, vedúci výskumného projektu tímu, ktorý vyvinul sprej.

Údajná schopnosť spreja detekovať čínsky koronavírus  pripomína predchádzajúci produkt propagovaný Iránom v apríli 2020, takzvaný magnetický „bipolárny diaľkový detektor koronavírusu“. O ňom Irán tvrdil, že dokáže „diaľkovo detekovať ľudí infikovaných novým koronavírusom do vzdialenosti 100 metrov.“

Lekár v Holandsku odmieta očkovať vakcínou: „Zložil som prísahu a neviem, či vám to neuškodí“
Holandskom sa nesie veľká podpora pre lekára z mesta Lelystad, ktorý odmieta podať vakcínu proti korone. „Bohužiaľ, stali sme sa veľmi vystrašenými zajačikmi, ktoré sa riadia veľmi pochybnou politikou.“ hovorí lekár. „Rešpekt!“, znie vlna na jeho... Čítať ďalej
03 | 05 | 2021 | Imrich Kovačič


"V dnešnej dobe je použitie masiek a ochranných prostriedkov stále veľmi efektívnym a lacným spôsobom a stratégiou na prevenciu prenosu vírusov," uviedol Ghanavi na tlačovej konferencii 29. apríla pri príležitosti debutu spreja "anti-coronavirus".

"Ale s metódou, ktorú sme dnes odhalili, môžeme urobiť bežné masky veľmi trvanlivými a zmeniť ich na špeciálne masky, ktoré deaktivujú vírus. Môžeme sa teda oveľa účinnejšie vysporiadať s pandémiou," tvrdí.

Podľa riaditeľa teheránskej nemocnice Masih Daneshvari Aliho Akbara Velayatiho bude sprej „čoskoro hromadne vyrábaný a distribuovaný“ po celom Iráne.

Slávny ruský astrológ predpovedá svet do r. 2040: Žiadne konce sveta, ale vedecký skok, koniec darwinizmu a revolúcia v komunikácii!
Konstantin Daragan je v Rusku a post-sovietskych krajinách vyhľadávaným astrológom. Autor hneď niekoľkých bestsellerov, docent Národnej univerzity pre letectvo a kozmonautiku a (okrem iného) konzultant poradcu prezidenta Ukrajiny. Zostavil prognózu... Čítať ďalej
02 | 05 | 2021 | René Skalný