Ignorujú fakt, že moc pochádza od občanov. Chmelár burcuje: Nedajme si vziať referendum!
03 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

"Ministerka spravodlivosti, ktorá povie, že referendum o predčasných voľbách je v rozpore s princípmi právneho štátu, nemá čo robiť vo svojej funkcii. Musí totiž vedieť, že v demokratickom štáte pochádza moc od občanov – tak, ako to zakotvuje aj ústava Slovenskej republiky." Citát Eduard Chmelár.


"Je tragikomické, ak šéfka Za ľudí Veronika Remišová argumentuje, že referendum porušuje práva poslanca, ktorý je volený na štyri roky." začína svoj rozhorčený status na sociálnej sieti Eduard Chmelár.

Aktivisti, platení za šírenie západnej propagandy, vybehli ako besní psi, píše Chmelár k Ukrajine
"Keďže som pri mojich analýzach konfliktu na Ukrajine „pichol do osieho hniezda“ , dalo sa to očakávať. Aktivisti platení za šírenie západnej propagandy vybehli ako besní psi a úsilie o objektívne informovanie verejnosti má byť po zásluhe... Čítať ďalej
16 | 04 | 2021 | Ivan Brožík


Reprofoto status FB (@Eduard Chmelár)

Občan je menej ako poslanec?

"Chce tým vari povedať, že je prípustné porušovať práva občana na referendum, ale nie práva poslanca na svoje kreslo? Že v tejto krajine môže právo na mandát poslanca porušiť iba iný poslanec (ako sa to stalo v roku 1994 či 2011, keď parlament skrátil volebné obdobie), ale nie bežný občan? Tomuto hovorí vládna koalícia rovnosť pred zákonom? Akých ľudí zastupuje „Za ľudí“?" Pýta sa publicista, pedagóg a politik.
Demagogický nezmysel

"Je to, samozrejme, od a po z nezmysel. Okrem toho tu už máme precedens: v roku 2004 vyvolal Smer referendum o predčasných voľbách, ktoré sa konalo, ale pre nízku účasť bolo neúspešné. Vtedy nikto nenamietal jeho protiústavnosť. No aj bez neho môžeme povedať, že právo privilegovanej vrstvy poslancov nemôže stáť nad všeobecným právom občana."
Neúcta a kopanec Štefánikovi

"A to hovorím v predvečer výročia smrti generála Milana Rastislava Štefánika, ktorý spolu s T. G. Masarykom a E. Benešom podpísali Washingtonskú deklaráciu.  Rodný list nezávislosti Česko-Slovenska. V ktorej sa jasne vytyčuje charakter budúcej republiky a v 7. bode sa píše, že „vláda bude uznávať zásady iniciatívy a referenda“. Aj po 103 rokoch je to stále nenaplnený ideál. Kde sú tí bojovníci za posilnenie referenda najmä z OĽaNO a SaS?" Pripomína politickým stranám ich metódu účelového práva Eduard Chmelár.
Zas nás čaká pštrosí postoj prezidentky

"Napriek tomu si myslím, že referendu neuškodí, ak sa s ním prezidentka obráti na ústavný súd. Jej úmysel síce vidím skôr v obštrukcii a v jej neschopnosti jasne sa postaviť za svoj názor. Zuzana Čaputová sa radšej schová za rozhodnutie niekoho iného. Ale v tomto prípade môže poslúžiť aj dobrej veci. Ak ústavný súd rozhodne o tom, že referendová otázka je v súlade s ústavou (a ja považujem inú odpoveď v štáte, ktorý si chce hovoriť demokratický za nemysliteľnú), potom si neviem predstaviť, že by si parlament dovolil nerešpektovať presvedčivý výsledok ľudového hlasovania. Inými slovami, rozhodnutie ústavného súdu môže posilniť legitimitu referenda." Snaží sa predvídať budúcnosť Chmelár.

To, čo nám tu vládne teraz je tretia liga, je to absolútny úpadok politiky, tvrdí Chmelár
Jedným z veľkých kritikov nielen Igora Matoviča, ale celej koalície je aj Eduard Chmelár. Na to, prečo by už táto koalícia nemala vládnuť má viacero vážnych argumentov, ktoré zhrnul na sociálnej sieti. Čítať ďalej
11 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Ukončiť trápenie s touto vládou!

"V súvislosti s referendom ma trápia iné otázky. S väčšinou svojich čitateľov sa asi zhodnem v tom, že táto vláda je zúfalo nekompetentná, najhoršia zo všetkých doterajších, a to v takmer každej oblasti. Ukončiť toto trápenie je vo všeobecnom záujme tohto štátu. Na druhej strane však musím upozorniť, že Smer (+ Hlas) neprešiel žiadnou sebareflexiou svojho vládnutia. Odmieta pochybenia, odmieta zločiny. A dôveryhodnosť v mojich očiach stráca tým, že najväčších kriminálnikov (Brhela, Jankovskú a spol.) nazýva „politickými väzňami“. Nakladá Chmelár v statuse na svojom profile sociálnej siete aj "druhej" strane.
Vykašľali sme sa na koncepcie

"Ďalej si uvedomme, že Smer nedokázal v posledných voľbách ponúknuť ani vlastný program. Svojich voličov si získaval infantilnými až primitívnymi videami. Nevidím žiadnu programovú alternatívu. Rozdiel medzi minulou a súčasnou vládou je najmä v schopnosti riadiť štát, nie v programovej ponuke. Všimnite si politické diskusie v televíziách. Tam sa už nevedú žiadne koncepčné spory, len nervózne až hysterické prekáračky, kto kradol viac a kto je v čom namočený. My diváci a voliči sme len rukojemníkmi týchto nechutných osočovaní, ktoré nemajú ani najmenší prínos pre občana."
Demoralizovaná spoločnosť

Eduard Chmelár tne do živého: "Táto spoločnosť je demoralizovaná, pravda sa nedá odlíšiť od lži a najväčším hriechom súčasnej vládnej koalície je to, že zmarila nádej na zmenu a zanechala odkaz, že na tom, že sa kradne, vlastne vôbec nezáleží. Neustále strašenie „návratom mafie“ ako to robí najmä Matovič a Remišová je už maximálne trápne. Bilancia roku vládnutia ukazuje, že táto vláda vôbec neobmedzila kradnutie, len si našla iné spôsoby rozkrádania. Všetko je tým pádom zrelativizované a následky budú strašné, také strašné, že si to väčšina ešte ani len neuvedomuje."

Chmelár: "Čarnogurský Fico, Radičová... a zrazu bác, Matovič s Hegerom! Už chápete, čo som hovoril o tretej lige?"
"Urobme Slovensko opäť inteligentným!" vyzýva v najnovšom statuse Eduard Chmelár. Máme chybne nastavené priority. Radšej otvoria kostoly, ako školy, týždne sa hádajú o potratoch, ale nie sú schopní prijať stav klimatickej núdze. Mentálne ukotvení... Čítať ďalej
31 | 03 | 2021 | Michal Filek

Svoje si odmakali aj Socialisti

"Napriek tomu, že Socialistom.sk angažovanie v petičnej akcii politicky nič neprinieslo, si myslím, že predčasné voľby sú nevyhnutné. Tento štát musí totiž začať opäť normálne fungovať. A až budú všetky jeho štandardné funkcie obnovené, potom môžeme zviesť hodnotové zápasy o jeho charakter. Za súčasných podmienok to jednoducho nejde." Tvrdo konštatuje na sociálnej sieti Eduard Chmelár.

(Medzititulky red. HD.)

Chmelár: Ak si nedokážeme vyriešiť vlastné problémy, rozpustime to tu!
Robert Fico avizoval, že ak prezidentka Zuzana Čaputová vymenuje do funkcie ministra financií Igora Matoviča, bude sa sťažovať v Bruseuli. Vyslúžil si tým ostrú kritiku od Eduarda Chmelára. Podľa neho je síce Matovič ten... Čítať ďalej
31 | 03 | 2021 | Michal Filek