Schyľuje sa k ďalšej vojne Matovič verzus SaS! Dôvod? Avizované zvýšenie DPH
02 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Aký-taký pokoj zbraniam medzi SaS a Igorom Matovičom trval len čosi vyše mesiaca. Zdá sa, že ministrom financií avizované zvýšenie DPH bude spúšťačom problémov v koalícii. Schyľuje sa k ďalšej vojne? To by mohlo znamenať jej definitívny rozpad.


Matovič je akoby magnet na problémy. Len tak-tak sa kvôli jeho boju proti koronavírusu a v dôsledku dovozu ruskej vakcíny Sputnik nerozpadla vláda a už sa črtá ďalší vážny konflikt. Spúšťačom je ministrom financií avizovaný zámer zvýšiť DPH z 20 na 25 percent. S tým absolútne nesúhlasí Sulíkova SaS, čo jasne deklaruje na sociálnej sieti. Navyše, zvyšovať dane nehodlá podporiť ani ďalšia koaličná strana Za ľudí.

„Snahy zvyšovať DPH budeme vetovať. Zvýšenie DPH je pre nás absolútne neprijateľné,“ píše v statuse Strana a Solidarita, ktorá chce dokonca na znak nesúhlasu využiť na koaličnej rade právo veta a akýkoľvek návrh, ktorý bude zvyšovať DPH, odmietnuť.

„Potrebujeme poctivú reformu daní a odvodov. Určite nemôžeme ísť cestou zvyšovania DPH a populisticky prichádzať s nápadmi, ktoré nemajú oporu ani medzi koaličnými partnermi. Ak má dobre fungovať naša koalícia, musia byť rešpektované aj pravidlá,“ uzatvára status Sulíkova SaS. Z predchádzajúcich riadkov je jasné, že ďalšia vojna v koalícii je na spadnutie.



Remišová poslala Matoviča do čerta s 25-percentnou DPH: Zabudni, toto nepodporíme!
02 | 05 | 2021 | Aneta Leitmanová