Remišová poslala Matoviča do čerta s 25-percentnou DPH: Zabudni, toto nepodporíme!
02 | 05 | 2021 I Aneta Leitmanová
Remišová poslala Matoviča do čerta. Strana Za ľudí nepodporí zvýšenie DPH na 25 percent, ako to plánuje minister financií Igor Matovič. Vicepremiérka Veronika Remišová to uviedla v relácii V politike televízie TA3, informuje TASR.

"Návrh na zvýšenie DPH na 25 percent nepodporíme. Myslíme si ale, že rodičia detí si zaslúžia, aby rodinné prídavky mali vyššie a aby sa pravidelne zvyšovali," povedala Remišová. Podľa nej koaličná rada sa návrhom na zvýšenie DPH nezaoberala. Na programe rokovania však bol návrh na zvýšenie detských prídavkov, tvrdí vicepremiérka a šéfka Za ľudí.

Minister financií Matovič zatiaľ medializované informácie o návrhu na zvýšenie dane z pridanej hodnoty nepotvrdil. No na Facebooku najprv napísal, že rodiny sa majú postarať o zvýšenie reprodukcie a on zase pripraví finančný plán. Šumy okolo zvyšovania DPH vyvolali ostrú kritiku zo strany opozície aj verejnosti.

Matovičovu eseročku zhodnotil politológ Jozef Lenč: OĽANO je sekta politicky závislých jedincov
02 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová


Na negatívne reakcie odpovedal Matovič opäť cez Facebook: "Rodiny si mimoriadnu pomoc zaslúžia. Bez ohľadu na to, či sa to páči snobovi, ktorý si s pôžitkom rád vychutnáva kaviár. Bez ohľadu na to, či sa to páči zlodejovi, čo nikdy neplatil dane, ale býva v miliónovej vile. Bez ohľadu na to, či sa to páči podvodníkovi, ktorého bohatstvo pochádza len z toho, že iným neplatil faktúry. Bez ohľadu na to, čo si o tom myslí ten, pre ktorého cudzia rodina a deti nemajú žiadnu hodnotu."

Sám Matovič pritom býva v extrémne luxusnej vile, ktorú prepísal na manželku Pavlínku. A v majetkovom priznaní zamlčal, že v nej býva, čím zo seba urobil bezdomovca a socku. Nadácia Zastavme korupciu v tejto súvislosti požaduje, aby Matovič prestal verejnosť zavádzať a uviedol reálnu hodnotu svojho majetku.

Matovič je podľa majetkového priznania bezdomovec, žobrák a úplná socka
04 | 04 | 2021 | Ivan Čeredejev