Právnička Laššáková: Ako vôbec môže niekoho napadnúť nútiť človeka do očkovania?
02 | 05 | 2021 I Imrich Kovačič
Právnička Judita Laššáková v statuse na Facebooku rozvíja úvahu práva na život v kontexte nápadu povinného očkovania. Ako vôbec môže niekoho napadnúť nútiť človeka do očkovania? pýta sa rezolútne.

Šarmantná právnička sa naozaj rozčertila. Vyčíta politikom, že sa v súvislosti s takzvanou pandémiou neustále oháňajú právom na život. Poukazuje pri tom na to, že podľa Dohovoru na ochranu ľudských práv a základných slobôd existujú iba tri "absolútne" chránené práva.

Lipták: Dnešná očkovacia stratégia založená na vakcinácii všetkých je v rozpore s medicínskou vedou
MUDr. Peter Lipták si všíma, že očkovanie v minulosti vždy indikoval aj uskutočňoval ošetrujúci všeobecný lekár, ktorý pozná pacienta. „Prečo ich úrady vynechali?“ pýta sa v blogu. Čítať ďalej
02 | 05 | 2021 | Petra Demková


Niežeby nebolo chránené aj právo na život, no to nepožíva absolútnu ochranu. Okrem iného aj preto, lebo napríklad policajt by v úsilí o ochranu života ohrozených ľudí nemohol zneškodniť strieľajúceho útočníka.
Právo prvé

Čl. 3 hovorí o zákaze mučenia: „Nikoho nemožno mučiť alebo podrobovať neľudskému alebo ponižujúcemu zaobchádzaniu alebo trestaniu.“ Píše Laššáková.
Právo druhé

Čl. 4 ods. 1 hovorí o zákaze otroctva: „Nikoho nemožno držať v otroctve alebo nevoľníctve.“ Uvádza Laššáková.
Právo tretie

Čl. 7 stanovuje absolútne pravidlo uloženia trestu výlučne na základe zákona. Hovorí právnička a dodáva: "Koho by zaujímalo viac aj k tejto téme, nájde v knihe Míľniky a náhrobky právneho štátu, ktorú sme napísali s doc. Drgoncom. Pre toho, kto ju už má, nech si nalistuje stranu 136 a nasledujúce."

Boris Kollár: Musíme dotiahnuť všetky body z Programového vyhlásenia vlády
02 | 05 | 2021 | Imrich Kovačič

Politici obmedzili našu slobodu

Laššáková vypočítava, čím všetkým si museli ľudia v priebehu uplynulého roku prejsť. Politici obmedzili našu slobodu, prinútili nás nosiť rúška a napokon aj respirátory.

"Ak by som chcela konšpirovať, tak by som povedala, že to nebol ´biznis´, lebo rúška si ľudia šili sami, tak prišli s alternatívou, aby sa ľudia ďalej dusili v FFP2 maskách. Sú situácie, v akých je táto maska prospešná. Ochrana proti vírusu Covid-19? Určite áno! Veď by nás naši múdri a osvietení politici nenútili dýchať cez ňu, všakáno?!" píše ironicky Laššáková.

Prieskum: Najviac Slovákov dôveruje vakcíne Pfizer, Moderna je druhá a Sputnik tretí
Očkovanie je v súčasnosti považované za najúčinnejšiu formu boja proti COVID-19. Viete však, ktorá vakcína je medzi Slovákmi najpopulárnejšia? Ruský Sputnik V to po všetkých aférach okolo neho nie je. Čítať ďalej
02 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik


Poukazuje na to, že ľudia boli ochotní všetko znášať preto, lebo boli solidárni s pracovníkmi nasadenými v takzvanej prvej línii. A za to všetko sa im politici odvďačili flirtovaním s povinným očkovaním proti Covid-19.
Ako sa niekto opovažuje ľudí nútiť očkovať sa?

"Chcela by som sa iba spýtať, lebo už ma z toho hlava bolí a nie celkom tomu rozumiem. Ak sme rok viacerí tolerovali niekedy nezmyselné a zavádzajúce opatrenia, mimochodom s obrovským množstvom výnimiek, ako nám teraz chcú prezentovať povinnosť očkovania? Ak má podľa niektorých právo na život prednosť pred všetkým ostatným, ako si niekto odvažuje čo i len pomyslieť na to, aby iného nútil dať sa zaočkovať?" pýta sa rázne autorka novej knihy.
Kto si zoberie na svedomie negatívne následky?

A nasledujú ďalšie logické a rovnako pálčivé otázky. "Sú vakcíny natoľko bezpečné, aby neohrozili život a hlavne tak často politikmi prízvukované zdravie? Existuje garancia toho, že očkovanému jedincovi sa po podaní vakcíny nič nestane? Ani neskôr, po rokoch? Vie si to niekto zobrať na svedomie? Keď už teda práve podľa politikov má ´právo na život a zdravie´ prednosť pred všetkým? Alebo je to tak ako vždy a politici prezentujú ako ´jedinú možnosť záchrany´ práve to, čo zrovna vymysleli? Lebo zdôvodniť sa dá všetko!" uzatvára jednoznačne Laššáková.

Dajte osadníkom 200 eur mesačne na každé dieťa a bude ich mať každý 20, varuje Milan Uhrík
Návrh ministra financií na zvýšenie DPH na 25 percent, rovnako ako celoplošné zvýšenie prídavkov na deti o 200 eur je podľa europoslanca Milana Uhríka z hnutia Republika absolútne zlé riešenie, za ktoré Igora Matoviča skritizoval aj... Čítať ďalej
02 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik