Mainstream účelovo manipuluje verejnosť. Venuje sa iba vybraným demonštráciám, tvrdí Štěpánek
02 | 05 | 2021 I Gabriel Matta

Český štát sa stal krajinou dvojakého metra, tvrdí Petr Štěpánek. Vo svojom facebookovom príspevku český politik uvádza, že prístup miestnych médií k informovaniu o rôznych protestoch sa výrazne líši. Niektoré demonštrácie sa vôbec nedostávajú na obrazovky, kým iné sa vysielajú v živom prenose


Protestné akcie v Českej republike sa konajú pravidelne, avšak len niektoré z nich sa stávajú stredobodom pozornosti. Všimol si to aj český hudobník a niekdajší podpredseda Rady pre rozhlasové a televízne vysielanie Petr Štěpánek, ktorý usvedčil české médiá zo zaujatosti.

Zdôraznil tiež odlišný prístup k rôznym demonštráciám zo strany polície. Pri vybraných demonštráciách a protestoch totiž dochádza pravidelne k stretom ťažkoodencov s demonštrantmi a využívaniu vodných diel, no pri iných akciách sa snaží polícia iba zabezpečiť poriadok a konfliktu sa vyhýba.

Slovensko opäť povstalo proti vláde. Na uliciach a námestiach boli tisícky nespokojných ľudí (VIDEO)
Slovensko na Sviatok práce opäť povstalo proti vláde. Na dnešný deň bol naplánovaný protest, ktorý sa mal v Bratislave konať pod názvom Slovensko povstaň. Vyzýval naň na sociálnej sieti aj exposlanec Peter Marček. Čítať ďalej
01 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik


„Niektoré demonštrácie sa do správ Českej televízie nedostanú, a ak, tak v úplne negatívnom kontexte. Z iných naopak Česká televízia dáva priamy prenos. Logiku v tom nehľadajte. Je to len a len politická svojvôľa a propaganda,“ poznamenal Štěpánek.
Demonštrácia na Letnej

Pripomeňme, že v sobotu 1. mája 2021 sa na pražskej Letnej konala ďalšia protivládna demonštrácia. Uvádza sa, že sa počas akcie plánuje pochod z Letnej na Klárov, kľúčovou témou sú vládne obmedzenia. Okrem toho dnes menšie akcie plánovala iniciatíva Chcipl PES, ktorá vystúpi s protestom proti prístupu vlády k riešeniu pandémie.

Pražská polícia sa vzhľadom na nahlásené zhromaždenia pripravuje na bezpečnostné opatrenia, ktorých cieľom bude zabezpečiť pokoj a verejný poriadok. Na opatrenia bude posielať niekoľko stoviek policajtov z poriadkovej, dopravnej, ale aj kriminálnej služby.

„V pandémii uviazneme do konca roku 2022“, tvrdí šéf Inštitútu Roberta Kocha
Podľa nemeckého ministra zdravotníctva Jensa Spahna (CDU) sa nárast počtu prípadov ochorenia na koronavírus zatiaľ spomalil, naďalej však treba byť opatrný, píše epochtimes.de. Čítať ďalej
02 | 05 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Samozrejme, nebudú chýbať ani členovia antikonfliktného tímu, úlohou ktorých bude predchádzať prípadným konfliktom. Na webových stránkach Polície ČR sa potom uvádza, že na bezpečnostnom opatrení spolupracujú aj so strážnikmi mestskej polície.
Protest proti prezidentovi Milošovi Zemanovi

Vo štvrtok, 29. apríla, prebehla na Václavskom námestí protestná akcia proti prezidentovi Českej republiky Milošovi Zemanovi, ktorú usporiadal spolok Milión chvíľok pre demokraciu.

Akcia sa konala pod názvom Hrad za hranou, republika v ohrození a jej cieľom bolo vyjadriť nespokojnosť s pozíciou českého prezidenta Miloša Zemana aj ďalších politikov k Rusku.

Opozícia kritizovala Zemana za nedeľné vystúpenie, počas ktorého predniesol prejav venovaný prebiehajúcej kauze Vrbětice. Vyzval bezpečnostné orgány k maximálnemu úsiliu pri vyšetrovaní. Zmienil sa tiež, že v súčasnosti existujú dve verzie toho, čo sa stalo vo Vrběticiach. Treba podotknúť, že k obom verziám sa vyslovili aj premiér Babiš a vicepremiér Ján Hamáček. Podľa oboch politikov existuje iba jedna verzia.



Česi niekde urobili chybu. Prípadné embargo zo strany Ruska ich zruinuje
"Prípadné embargo Rusov za kauzu Vrbětice by pocítili v Česku najmä strojárske firmy. Vývoz českých áut, komponentov, strojárskych celkov a výrobných liniek dokopy predstavuje približne 68 percent z celkového minuloročného českého exportu do... Čítať ďalej
01 | 05 | 2021 | Ivan Brožík