Ruské ministerstvo zahraničných vecí: Západ spustil koordinovanú dezinformačnú kampaň
01 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

Západné krajiny uskutočňujú vopred naplánovanú dezinformačnú a politickú kampaň. Jej cieľom je politika ekonomického vyčerpania a medzinárodnej izolácie Ruska. Vyhlásila to v sobotu 1. mája oficiálna zástupkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharová.


Ruskí odborníci sú si však istí, že výzvy poslancov Európskeho parlamentu zaviesť nové sankcie proti Rusku nebudú mať vážnejšie dôsledky. „Každý rok rastie tendencia zámerne zverejňovať všetky problémy. Skutočné aj fiktívne. Všetky naše pokusy pretaviť to do konštruktívneho dialógu boli blokované zo strany EÚ.“ Povedala podľa portálu iz.ru Maria Zacharová z ministerstva zahraničných vecí Ruska.

To zabolí, ruská diplomatka Čechom aktuálne pripomenula ich Karla Čapka
Ruské ministerstvo zahraničia komentovalo vyhlásenie českých orgánov, ktoré sa poďakovali Veľkej Británii, Estónsku, Lotyšsku a Litve za solidaritu pri diplomatickej konfrontácii s Moskvou. Čítať ďalej
28 | 04 | 2021 | Ivan Brožík

Ako hrach na stenu

Rusko podľa nej dlhodobo ponúka partnerom z Európskej únie riešenie vznikajúcich problémov existujúcimi diplomatickými metódami, prostredníctvom rokovaní a konzultácií.

„Kroky Ruskej federácie týkajúce sa uvalenia sankcií na osem úradníkov EÚ sú výlučne odvetnými opatreniami voči tým absolútne neprijateľným a niekedy až nepriateľským akciám, ktoré vnímame paušálne zo strany západu.“ Vysvetlila Zacharová.
Sankčný folklór únie

"Európska únia 22. marca uvalila sankcie na 11 jednotlivcov a štyri organizácie z rôznych krajín vrátane Ruska za „porušovanie ľudských práv a ich zneužívanie.“ Na sankčnom zozname boli dvaja občania Ruskej federácie. Majú zakázaný vstup do krajín únie a ich bankové účty, ak budú objavené, tam budú zmrazené.

Ruský prezident Vladimir Putin zároveň vyhlásil, že krajina je pripravená obnoviť interakciu s Európskou úniou, ak o to prejaví záujem aj druhá strana.

(Medzititulky red. HD.)

Ruská diplomacia vystríha: Praha koná nesvojprávne na pokyny zvonku a všetko ničí
„Davová hystéria, ktorá nemá nič spoločné so zdravým rozumom.“ Aj takto ruská diplomatka kritizuje pražskú „diplomaciu nadiktovanej logiky“. Čítať ďalej
22 | 04 | 2021 | Ivan Brožík