Rezort zdravotníctva už zrejme má niektoré výsledky maďarských testov Sputniku V
01 | 05 | 2021 I Gabriela Fedičová
Podľa portálu parameter.sk rezort zdravotníctva už zrejme má výsledky maďarských testov Sputniku V. Igor Matovič nevyvrátil, že na stretnutí pri obci Gönyű hovorili s maďarským ministrom zahraničia Péterom Sijjártóm aj o očkovaní proti Covid-19.

„My máme peniaze a vakcíny. Testy prebiehajú v Maďarsku,“ poznamenal Matovič.

Na stretnutí, ktoré sa uskutočnilo vo štvrtok 29. apríla 2021, podľa parameter.sk Matovič dodal, že Rusko má obavy z prípadných manipulácií vakcínami Sputnik „zo strany zlomyseľných ľudí“. To je vraj dôvod, prečo si vyžiadalo niekoľko stoviek očkovacích látok späť na pretestovanie, či sú v poriadku.

O testovaní Sputniku maďarskými laboratóriami povedal, že rezort zdravotníctva zrejme už má niektoré výsledky troch šarží.

Szijjártó a Matovič sa vo štvrtok stretli na slávnostnom sprevádzkovaní nových cezhraničných elektrických vedení pri severomaďarskej obci Gönyű. Na stretnutí hovorili aj o pandemickej situácii a očkovaní proti Covid-19. Szijjárto na svojej FB stránke uviedol, že Slovensko a Maďarsko sa nemajú zaoberať tým, čo krajiny rozdeľuje, ale tým, čo ich spája. To je podľa neho kľúč k tomu, aby vzťahy medzi krajinami boli lepšie ako doteraz.



Maďarský portál Felvidék žiada dočasne pripojiť južné Slovensko k Maďarsku
01 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová