Národniari zo SNS vyzývajú prezidentku: Vyhláste referendum, títo ľudia nie sú schopní riadiť štát!
01 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Opozícia už približne tri mesiace zbiera podpisy na petičné hárky za vyhlásenie referenda o predčasných voľbách. Veľmi aktívna je SNS, ktorá chce prezidentke odniesť petičné hárky už najbližší pondelok.


SNS v statuse na sociálnej sieti dokonca vyzýva prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby po prebratí petičných hárkov v pondelok 3. mája 2021 bezodkladne pristúpila k vyhláseniu referenda. Národniarom sa zrejme cnie za vládnutím. Spolu so stranami Hlas-SD a Smer-SD sa preto angažujú za referendum o predčasných voľbách.
Výpočet škandálov a zlyhaní koalície je za taký krátky čas neskutočný

Prezidentka má podľa SNS možnosť ukázať, že jej ide o skutočnú zmenu na Slovensku. „Vláda Eduarda Hegera nie je riešením pre Slovensko. Ukázalo sa, že títo ľudia, ktorí klamstvami získali mandát v posledných parlamentných voľbách, nie sú schopní riadiť štát. Výpočet ich škandálov a zlyhania je za tak krátky čas neskutočný,“ píšu národniari.

Podľa nich sú dôkazom toho aj zbytočne zomierajúci ľudia v dôsledku ľahkovážneho konania vlády Igora Matoviča. „Prezidentka Slovenskej republiky má možnosť ukázať, že je dozretou politickou osobnosťou,“ konštatuje SNS.


Problém sa volá poradcovia na čele s Leškom

„Je známe, že jej poradcovia ju vo veľkej miere ovplyvňujú. Poradcovia na čele s Leškom sa netaja, že by pani prezidentka mala túto referendovú otázku odstúpiť na Ústavný súd Slovenskej republiky. Znamenalo by to však ignorovanie viac ako 600 000 občanov, ktorí sa podpísali pod petíciu a naťahovanie času.“ Boja sa „nažhavení“ národniari, podľa ktorých ak by prezidentka bezodkladne konala, referendum, ktoré by zastavilo trápenie tejto vlády, ale aj trápenie občanov, by mohlo byť najneskôr do štyroch mesiacov.

„Veríme, že pani prezidentka ukáže, že nie je len posluhovačom svojich sponzorov a poradcov, ale dokáže v zásadných situáciách samostatne a nestranne konať,“ píšu národniari.

SNS hovorí o veľkej koalícii so Smerom a Hlasom, vyzýva ich na rokovania
Mimoparlamentná SNS by chcela so Smerom-SD a Hlasom-SD vytvoriť veľkú koalíciu bez Igora Matoviča (OĽANO), Richarda Sulíka (SaS) a Borisa Kollára (Sme rodina). Národniari vyzývajú preto Smer-SD a Hlas-SD na spoločné rokovania. Stanovisko strany... Čítať ďalej
23 | 04 | 2021