Matovič chystá pre Slovákov druhú najvyššiu DPH v Európe, zastavme jeho 25-percentné šialenstvo!
01 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

Minister financií sa chce zapáčiť rodičom mnohodetných rodín. Avšak jeho plány na dramatické zvýšenie detských prídavkov budú musieť zaplatiť všetci občania SR na DPH, zvýšenej na 25 percent. Starí, osamelí, bezdetní. Ekonomicky tak Matovič úplne dorazí najohrozenejšie skupiny.


"Matovičov návrh sa podobá poľskému modelu podpory rodiny, ktorý tam vládna strana PiS zaviedla pred piatimi rokmi." Píše portál e.dennikn.sk.
Rodiť, rodiť, rodiť!

Matovičov “finančný plán” má zjavne zvýšiť pôrodnosť. "A tým aj dôchodky pre budúce generácie." Píše citovaný portál.  Podľa informácií e.dennikn.sk uvažuje predseda OĽaNO "navrhnúť zvýšenie rodinných prídavkov na zhruba 200 eur na mesiac na jedno nezaopatrené dieťa, čo by sa malo financovať drastickým zvýšením dane z pridanej hodnoty". Všeobecne sa hovorí o 25 percentách DPH, ktoré by na Matovičov plán platil každý občan SR pri každej platbe či nákupe.

Denníku to podľa jeho vlastného vyjadrenia "povedali dvaja ľudia, ktorí si neželali byť menovaní, keďže diskusie sú zatiaľ interné".

Je to jasné: Odborníci potvrdili, že Matovič je postihnutý histriónskou poruchou osobnosti
Matovičovo správanie je prinajmenšom "neobvyklé" a to je naozaj veľký eufemizmus. Podľa odborníkov má jeho vystupovanie na verejnosti všetky znaky histriónskej poruchy osobnosti. Čítať ďalej
01 | 05 | 2021 | Ivan Brožík

Chcete sa mu poskladať na dve miliardy po tom, o čo nás už obral?

"Zvýšenie štátneho príspevku by pri vyše milióne detí stálo takmer dve miliardy eur ročne a jediný spôsob, ako to aspoň sčasti zaplatiť bez zvyšovania priamych daní a odvodov, je podľa úvodných prepočtov zvýšenie hornej sadzby DPH na 25 percent." Píše e.dennikn.sk.

"Slovensko by tak spolu so Švédskom a Chorvátskom malo druhú najvyššiu DPH v Európskej Únii. Prvenstvo patrí Maďarsku, kde vláda Viktora Orbána svoju ľúbivú hospodársku politiku financuje aj prostredníctvom 27-percentnej dane." Píše nami citovaný zdroj.
Hovorí sa o tom dlhšie

"Matovičov nápad zvýšiť sadzbu DPH o 5 percentuálnych bodov spomínal už v stredu minister hospodárstva Richard Sulík ako dôvod, prečo by malo Slovensko prijať daňovú brzdu, čiže ústavnou väčšinou schválené pravidlá, ktoré by zakazovali štátu zvyšovať podiel daní a odvodov na hrubom domácom produkte."

Minister Matovič návrh na zvýšenie DPH zatiaľ oficiálne nepredložil, avšak niekoľko popredných politikov koalície potvrdilo, že o tom viackrát neformálne hovoril. Píše e.dennikn.sk. Matovič takisto naznačuje na Facebooku, že pripravuje "finančný plán", ktorý má podporiť reprodukčnú aktivitu rodín.

Raz sme o tom debatovali na vláde a túto debatu sme uzavreli tým, že nám bude predložený ucelený návrh zmien v daniach. Zatiaľ sme nič nedostali,” povedal pre web e.dennikn.sk predseda SaS a minister hospodárstva Richard Sulík.

Sulík dodáva, že zvýšenie DPH jeho strana určite nepodporí. “Masívne zvýšenie DPH považujeme za úlet – nevyzretý, nepremyslený a nereálny,” dodal minister hospodárstva.

Denník E požiadal Igora Matoviča aj stranu Za ľudí o reakciu, tí zatiaľ neodpovedali.

(Medzititulky red. HD.)

Mazurek Matovičovi: Zruinovali ste štát, zničili ste spravodlivosť, pošliapali ústavu a z ľudí urobili otrokov
Milan Mazurek stihol v dvojminútovej faktickej poznámke zhrnúť Igorovi Matovičovi všetko, čo jeho vláda za rok vlády. A málo toho nebolo. Mazurek reagoval na chvastúnske vystúpenie bývalého premiéra v pléne, kde sa Matovič chválil úspechmi.... Čítať ďalej
01 | 05 | 2021 | Petra Demková