Jeden politik so spasiteľským syndrómom nemôže meniť z hodiny na hodinu rozhodnutia odborníkov!
01 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Očkovanie proti koronavírusu je opäť stredobodom pozornosti. Nie preto, že je dôležité, ale pre to, že očkovať sa už môžu aj tínedžeri. Igor Matovič sa však rozhodol, že to treba zrušiť, čo kritizuje aj pisateľ či pisateľka na facebookovom profile Nekŕmte nás odpadom.


Bolo že to kriku na začiatku roka, keď sa pred starých ľudí dostávali na očkovanie ľudia mladší, ktorí boli nejakou záhadou zaradení medzi kritickú infraštruktúru. Neprešli však ani tri mesiace a už je u nás povolené očkovanie aj tínedžerov, teda mládež od 16 rokov. Minister financií sa však postavil proti a, zdá sa, že v rezorte zdravotníctva uspel. Jeho krok sa nestretol u všetkých s pochopením.
My predsa nemáme kráľa, že rozhodne a všetko je inak!

„Dodržiavame všetky nariadenia, nepredbiehame sa a snažíme sa vnímať svet pozitívne. Moja16-ročná dcéra sa potešila, že už aj ona môže ísť na očkovanie. Z Covidu má strach a tak sa hneď, ako sa dalo, prihlásila na očkovanie. A už aj dostala termín,“ uvádza sa na profile Nekŕmte nás odpadom.

Status pokračuje: „Matovič ale dal na FB status, že jemu sa nepáči, že sa už môžu očkovať aj tínedžeri a že toto musí ministerstvo zdravotníctva zrušiť. A naozaj, ministerská organizácia o pár hodín začala už zaregistrovaným ľuďom s termínom rozposielať SMS, že sa ich očkovanie ruší.“



Autor statusu si myslí, že Matovič tak rozhodol podľa momentálnej nálady. „Je to normálne? My predsa nemáme kráľa, že rozhodne a všetko je inak! Nevravím, že je správne, aby sa už očkovali aj mladí ľudia, ale takto sa to predsa nerobí!“ hnevá sa pisateľ či pisateľka.

Text argumentuje, že nemôže jeden politik so spasiteľským syndrómom takto meniť z hodiny na hodinu rozhodnutia odborníkov. „Alebo sú len naozaj štatisti v jeho chorej predstave, že on riadi všetko?“ pýta sa na záver statusu.

Matovič sa povyhrážal cez Facebook a ministerstvo hneď zrušilo očkovanie osôb pod 18 rokov
01 | 05 | 2021 | Aneta Leitmanová