„Al-Káida hrozí USA vojnou na všetkých frontoch,“ varujú americké médiá
01 | 05 | 2021 I Lukáš Leca

Uprostred toho, ako Pentagón oznámil presun z Afganistanu, americké médiá vyjadrili znepokojenie nad hroziacim obnovením terorizmu. CNN okrem toho vystúpila ako hovorca Al-Káidy, čo posilnilo túto hrozbu, informuje portál RT.


V najnovšom propagovanom „exkluzívnom rozhovore“, ktorý bol zverejnený v piatok, CNN hovorila s dvoma „agentmi Al-Káidy“. Vyhrážali sa obnovením útokov na USA, čo naznačuje určitú súvislosť s ústupom z Afganistanu.

"Vojna proti USA bude pokračovať na všetkých ostatných frontoch, ak nebudú vyhostení zo zvyšku islamského sveta," uviedli bojovníci v anonymite. CNN dodala, že teroristická frakcia „plánuje návrat po odchode amerických síl z Afganistanu“.

Napriek zdokumentovanej histórii skalných vzťahov medzi Al-Káidou a Talibanom, CNN uverila nemenovaným džihádistom, keď tvrdili, že sa vzťahy zlepšili.



So zlovestným nadpisom „Al-Káida sľubuje vojnu proti Amerike na všetkých frontoch“, príbeh CNN prichádza necelý deň po tom, čo Biely dom potvrdil, že americké sily konečne začali odchod z vojnou zmietanej krajiny.



Prezident Joe Biden oddialil plánovaný termín na presun vojakov z 1. mája, ktorý bol stanovený v mierovej dohode s Talibanom za jeho predchodcu Donalda Trumpa. Bidenov neskorší termín 11. september vyvolal vlnu kritiky v amerických mainstreamových médiách, ale aj správ varujúcich pred „unáhleným“ stiahnutím.

„Stane sa z Afganistanu opäť bezpečné útočisko pre terorizmus?“ píše sa v denníku The New York Times. Denník Washington Post vyhlásil: „Po odchode vojsk z Afganistanu budú USA čeliť výzvam na udržanie protiteroristických hrozieb.“ Denník Los Angeles Times rovnako informoval čitateľov, „že americké jednotky opúšťajú Afganistan, ale Al-Káida zostáva“.

USA obvinili Rusko z energetického útoku na vojakov v Sýrii. Otrávili si ich však sami jedlom
Keď americkí vojaci umiestnení v Sýrii záhadne ochoreli, predstavitelia USA rýchlo obvinili Rusko, že je za tým jeho energetická zbraň. Vyšetrovanie odhalilo, že vinníkom bolo skazené jedlo, informuje portál RT. Čítať ďalej
30 | 04 | 2021 | Lukáš Leca