WHO varuje pred unáhleným závermi k indickej mutácii B.1.647
30 | 04 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Indikátor hroziaceho nebezpečenstva pre nás


Strach z prepuknutia tzv. indickej mutácie je veľký. V posledných dňoch sa objavili správy, že takýto mutant koronavírusu môže byť ešte nebezpečnejší než iné doposiaľ známe verzie. Navyše vznikol dojem, že vysoká miera infekcie v Indii môže byť  pre nás indikátorom prichádzajúceho nebezpečenstva, informuje neopresse.com



B.1.617

Indický mutant dostal označenie B.1.617. Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) varuje pred unáhlenými závermi. Tento variant vírusu ešte nebol  klasifikovaný ako „znepokojujúci“, píše RND. Zatiaľ nie je jasné, aký veľký podiel tejto mutácie je v indickej populácii.


Za rozsiahlym šírením vírusu v Indii môže byť veľa faktorov. Prispeli k  tomu zjavne aj rôzne slávnosti a hromadné podujatia v krajine. B.1.617 sa rýchlo šíri popri iných nákazlivejších variantoch,, ako je napríklad  britská... podoba B.1.1.7.


Desivé, covidových pacientov v Indii už začínajú v nemocnici biť samotní zdravotníci! (BRUTÁLNE VIDEO)
Indiu v ostatných dňoch tvrdo postihla druhá vlna koronavírusu. Je tam taká silná, že zúfalí sú nielen zdravotníci, ale aj samí Indovia. Doslova desivé video ako zdravotníci bijú covidového pacienta zverejnil na sociálnej sieti doktor Peter... Čítať ďalej
30 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Ťažší priebeh ochorenia a vyššia úmrtnosť ?

Podľa WHO tiež stále nie je jasné, či.1.617 spúšťa ťažší priebeh ochorenia a vedie aj k väčšej úmrtnosti. Za enormným šírením a rastúcim počtom chorých sú aj chýbajúce kapacity kliník a ich preplnenosť.



... aj britská, juhoafrická a brazílska mutácia

Podľa WHO sú v súčasnosti vo svete masívne rozšírené: britský mutant B.1.1.7, ako aj juhoafrický variant B.1.351 a brazílska mutácia P.1.


Pri hodnotení jednotlivých mutácií koronavírusu sa zohľadňuje intenzita ich šírenia, závažnosť priebehu ochorenia či reakcia imunitného systému. Dôležitý je klinický obaz. Pokiaľ ide účinnosť jednotlivých známych vakcín proti týmto mutáciám, informácie zatiaľ  nie sú úplné, konštatuje neopresse.com.


Zaočkovaný Joe Biden spanikáril po tom, čo si nevedel nájsť svoje rúško (VIDEO)
Prezident Biden strávil približne 30 sekúnd hľadaním svojej ochrannej masky počas vystúpenia v americkom štáte Georgia, a to aj napriek skutočnosti, že je úplne zaočkovaný proti COVID-19, píše portál Daily Mail. Čítať ďalej
30 | 04 | 2021 | Lukáš Leca