ŠÚKL eviduje mnoho závažných nežiadúcich účinkov vakcíny ako kolaps či epilepsia
30 | 04 | 2021 I Tibor Sipos
Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) uviedol, že v súvislosti s očkovaním proti COVID-19 eviduje 3 945 hlásených podozrení na nežiaduce účinky, informuje Nový Čas.

Z tohto nepriaznivého počtu je 5,5 percenta, teda 216 hlásení závažných. Ide o pretrvávajúci zvýšený krvný tlak, kolaps, trombózu. Taktiež o paralýzu, pľúcnu embóliu či alergické reakcie. Niektorých pacientov (zväčša tých, ktorí sa v minulosti liečili na epilepsiu) postihol aj epileptický záchvat.

"Výskyt a intenzita nežiaducich reakcií závisia od celkového zdravotného stavu daného človeka, od veku, všeobecne sú nežiaduce reakcie po očkovaní u ľudí vo vyššom veku menej časté a menej intenzívne, tiež od iných súbežne užívaných liekov, imunitnej odpovede, ale v niektorých prípadoch aj od psychického nastavenia človeka," uviedol ŠÚKL.

Fórum cestovného ruchu: Zľava 15 percent pre zaočkovaných od CK BUBO je neetická
Cestovná kancelári BUBO zverejnila na sociálnej sieti informáciu, že zaočkovaným proti Covid-19 ako prvým zníži cenu zájazdu o 15 percent. Na túto iniciatívu kriticky zareagovalo Slovenské fórum cestovného ruchu. Čítať ďalej
30 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik