Fórum cestovného ruchu: Zľava 15 percent pre zaočkovaných od CK BUBO je neetická
30 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Cestovná kancelári BUBO zverejnila na sociálnej sieti informáciu, že zaočkovaným proti Covid-19 ako prvým zníži cenu zájazdu o 15 percent. Na túto iniciatívu kriticky zareagovalo Slovenské fórum cestovného ruchu.


Cestovka BUBO travel je toho názoru, že cesta k slobode vedie jedine cez očkovanie. Aj preto chce ísť príkladom a podporiť záujem Slovákov. Ponúkla 15 percent zľavu na všetky zájazdy s odchodom od 1. júla záujemcom zaočkovaným proti Covid-19. BUBO travel narazil na odpor Slovenského fóra cestovného ruchu (SFCR), ktorý sa k tejto marketingovej akcii vyjadrilo na sociálnej sieti.
SFCR: Očkovanie je dobrovoľné, BUBO koná neeticky

„Slovenské fórum cestovného ruchu sa dištancuje od marketingových praktík CK BUBO. Máme za to, že cestovanie nemôže byť zvýhodňované alebo znevýhodnené pre tú-ktorú časť obyvateľstva, hlavne pokiaľ ide o zdravotné podmienky,“ píše SFCR.

Očkovanie považuje za dobrovoľné a podľa odporúčania rezolúcie Parlamentného zhromaždenia Rady Európy neočkovaní nemôžu byť znevýhodňovaní. „Či už sa neočkujú z presvedčenia, nedostupnosti vakcín alebo zdravotných príčin. Túto marketingovú kampaň z tohto dôvodu považujeme prinajmenšom za neetickú,“ uvádza ďalej SFCR. Nediskrimináciu žiadnej skupiny obyvateľstva v možnosti cestovania ako aj nepodmieňovanú slobodu pohybu a cestovania považuje za základné premisy, na ktorých zakladá svoju činnosť.
Klienti musia byť rovnoprávni

Fórum súčasne vyzýva cestovné kancelárie, agentúry, ale aj subjekty z iných sektorov cestovného ruchu k rešpektovaniu princípu nediskriminácie a slobodnej vôle klientov v otázkach očkovania. „Uvádzajme preto všetky možnosti čerpania služieb rovnoprávne pre všetkých klientov a nepodporujme svojím konaním ďalšiu polarizáciu spoločnosti. Vzájomný rešpekt a tolerancia sú základné hodnoty skutočných cestovateľov a verím, že aj nás všetkých, pre ktorých je cestovanie a cestovný ruch viac než len práca,“ konštatuje SFCR.

Na záver dodáva: „Dobré meno a dôvera dobrých cestovných kancelárií sa buduje roky, zničiť sa dá v priebehu pár minút.“

Začali sa "first momenty", cestovka Firo-tour vyhlásila úpadok
Cestovná kancelária Firo-tour vyhlásila úpadok, pretože sa jej nepodarilo uzavrieť zákonné poistenie na rok 2021. Klientov by mala odškodniť poisťovňa. Čítať ďalej
29 | 12 | 2020 | Ivan Brožík