Cigániková nebude hlasovať za programové vyhlásenie Hegerovej vlády
30 | 04 | 2021 I editor01hd
Poslankyňa SaS Jana Bittó Cigániková nebude hlasovať za programové vyhlásenie Hegerovej vlády. V parlamente to uviedol predseda SaS a minister hospodárstva Richard Sulík. Informuje o tom TASR.

Cigániková nepodporí program vlády Eduarda Hegera, pretože v materiáli sa nachádza bod o vytvorení unitárneho systému zdravotného poistenia. "Bohužiaľ, sa nám to nepodarilo v programovom vyhlásení vlády zmeniť," povedal Sulík.

Za návrhom na COVID pasy stoja Gréci, ktorí si chránia svoje záujmy, tvrdí právnička Laššáková
Zavádzanie COVID-pasov kritizujú mnohí, vrátane členských štátov Európskej únie. Slováci nie sú výnimkou. Medzi kritikov patrí aj právnička Judita Laššáková, odborná asistentka Miroslava Radačovského v europarlamente, ktorá to otvorene vyjadrila v... Čítať ďalej
30 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik


Unitárny systém zdravotného poistenia znamená, že na trhu by opäť existovala iba jedna zdravotná poisťovňa. Pravdepodobne štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa. Ak by vláda presadila unitárny systém, z trhu by museli odísť súkromné poisťovne Union a Dôvera, ktorá je vlastnená investičnou skupinou Penta.

Umožnenie vstupu na trh zákonného zdravotného poistenia presadili pravicové koalície, súčasťou ktorých boli v minulosti tak Igor Matovič, ako aj Richard Sulík. Návrat k unitárnemu systému by však mohol spôsobiť právny chaos a mohol by aj vyvolať nákladné súdne spory štátu so súkromnými poisťovňami. Prípadné straty by zo svojich daní zaplatili bežní občania.

Na vrchole koaličnej krízy Matovič obvinil Cigánikovú, že "kope" za záujmy Penty. Poslankyňa tieto obvinenia odmietla.

Neuveriteľné: Vodič odstavil dodávku na diaľnici, aby si "šnupol"!
Slovenská polícia informuje o neuveriteľnom incidente, ktorý zachytila bezpečnostná kamera. Vodič nákladiaku odstavil dodávku, "narysoval" si lajnu a "šnupol" si. To všetko priamo pod kamerou diaľničnej polície. Čítať ďalej
30 | 04 | 2021 | René Skalný