Policajná šikana v Žiline: Maturantov pokutovali za jedenie v aute, vraj sa mali zašiť do lesa!
27 | 04 | 2021 I René Skalný

Zdá sa, že takzvanými protipandemickými opatreniami sa dá ospravedlniť doslova čokoľvek. Dôkazom môže byť nedávny prípad v Žiline. Iniciatívni mestskí policajti sa mladíkom vyhrážali pokutou vo výške 1 650 eur len za to, že v čase zákazu vychádzania konzumovali jedlo v aute. Policajti vraj konali kvôli nadriadeným. Žilinská radnica vec odmietla komentovať.



Jesť ani vo vlastnom aute nie je bezpečné

Ako informuje portál Nový Čas, ide zrejme o svetový unikát: "Dvaja kamaráti, maturanti, sa vybrali do žilinského drive-in rýchleho občerstvenia v obchodnom centre blízko časti Žilina-Vlčince."

Osemnásťročný Daniel mal mať dokonca čerstvý negatívny antigénový test a nasadené rúško počas celej objednávky. Ako pokračuje čas.sk, keď urobili objednávku, zaplatili a vyzdvihli si v okienku jedlo, zaparkovali na parkovisku a s chuťou sa pustili do teplých hamburgerov. Keď im na okno zaklopala hliadka mestskej polície, neverili vlastným ušiam.

Občan šiel na úrad bez respirátora - napadol ho samotný policajný prezident! VIDEO
Pán Jakub Z. sa chcel zúčastniť výberového konania v budove banskobystrickej Finančnej správy. Keďže nemal nasadený respirátor, prítomní zamestnanci sa ho pokúsili vykázať. Do roztržky sa znenazdajky zapojil úradujúci prezident Policajného zboru,... Čítať ďalej
23 | 04 | 2021 | René Skalný


Teplé jedlo nie je možné jesť ani vo vlastnom aute! Maturant Daniel Pavlík nechápe, čo porušil tým, že jedlo spolu s kamarátom jedli na parkovisku večer v čase, keď ešte nebol ani zákaz vychádzania.
Pokuty od buka do buka

Mali negatívne testy, žiaden kontakt s nikým a prebratie objednávky cez okienko vodiča v aute trvalo pár sekúnd, navyše obaja mali rúška: „Bolo pred deviatou večer a v tom čase zákaz vychádzania po 20. ešte neplatil.

Myslel som, že zle počujem, keď k nám prišla hliadka mestskej polície, zaklopali na okno a povedali, že je zákaz vychádzania a môžu mi dať najvyššiu pokutu 1 650 eur.

Exprezident Klaus: "Vraciame sa do 50-tych rokov, vláda nás drží v strachu!"
Spochybňovať oficiálnu, aj keď pomerne nelogickú úlohu ruských agentov v kauze výbuchu v českých Vrběticiach sa nevypláca. V lepšom prípade môžete byť ľahko označený za konšpirátora, v tom horšom - priamo za nepriateľa republiky.... Čítať ďalej
20 | 04 | 2021 | René Skalný


To som si mal zobrať domov studený hamburger a zjesť ho doma? To je hlúpe, nie?“ čuduje sa čerstvý maturant, ktorý policajtom povedal, že je len maturant a takú vysokú pokutu nemá šancu zaplatiť."

Vyviazol napokon s desaťeurovým pokutovým bločkom, ale doteraz nechápe prečo. Policajti ešte podľa jeho slov dodali, že nabudúce nech sa zašije niekde do lesa. Dodáva mladík.
Mesto Žilina v polohe mŕtveho chrobáka

„Povedali mi, že parkovisko pred obchodným centrom je sledované nadriadenými a že keby tam neboli kamery, z vlastnej vôle by to neriešili,“ povedal Daniel, ktorý však nerozumie, čo na parkovisku mohol porušiť, keď okienkový predaj teplého jedla je do auta stále povolený. Rovnako dopadli aj desiatky ďalších Žilinčanov.

Harabin pripomína policajtom, že nezákonné a šikanózne pokyny môžu odmietnuť
Na Slovensku sa množia prípady sťažností občanov na konanie a spôsob výkonu služby niektorých policajtov, najmä pri kontrole dodržiavnia takzvaných protipandemických opatrení. Policajti argumentujú nariadeniami. No pravdu pritom majú iba... Čítať ďalej
12 | 03 | 2021 | Ivan Brožík


Mesto Žilina sa vyjadrilo cestou mestskej polície aj hovorcu primátora rovnakým stanoviskom:

„Z dôvodu ochrany osobných údajov nie je možné inej osobe ako účastníkovi konania poskytovať informácie o prejednanom priestupku vrátane informácií o blokovom konaní. V prípade, ak sa ktokoľvek domáha ochrany svojich práv alebo právom chránených záujmov, o ktorých sa domnieva, že boli porušené činnosťou alebo nečinnosťou orgánu verejnej správy, môže vo veci podať sťažnosť v zmysle zákona o sťažnostiach.

Proti blokovej pokute nie je možné odvolanie a blokové konanie je preskúmateľné súdom,“ reagoval hovorca mesta Vladimír Miškovčík.
Platili so sklopenými ušami

Rovnakú pokutu dostal aj ďalší Danielov kamarát: „Bolo to nezákonné, ale všetci platili a sklopili uši, lebo sa nemali chuť hádať, ale s odstupom dní si myslíme, že to v poriadku nie je.

Dožadovať sa súdneho konania by sme mohli asi iba, keby sme sa všetci spojili,“ hovorí nahnevaný Daniel. Uzatvára portál Infovojna, s odvolaním sa na informácie z denníka Nový čas.

Ján Drgonec: za nedodržiavanie Ústavy a medzinárodných dohovorov bude ešte SR platiť
Doc. JUDr. Ján Dr­go­nec, DrSc., eme­rit­ný sud­ca Ústav­né­ho sú­du Slo­ven­skej re­pub­li­ky upozorňuje, že slovenské súdy už začali v snahe zapáčiť sa vláde, rozhodovať v nesúlade s Ústavou SR a medzinárodnými dohovormi. Prináša konkrétny prípad... Čítať ďalej
28 | 02 | 2021 | Petra Demková