Diskriminácia očkovaných a neočkovaných. Nelegitímny zásah do základných práv
27 | 04 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Pravicový politik SPD Johannes Fechner varuje pred diskrimináciou očkovaných a neočkovaných,  píše epochtimes.de.



Nástoj na zvýhodnenie

Pred konferenciou o očkovaní proti koronavírusu nemeckí koaliční politici trvajú na zvýhodneniach pre tých, ktorí sú už zaočkovaní, alebo prekonali ochorenie COVID-19.



Štát nemôže klásť zákazy a podmienky niekomu, kto nepredstavuje riziko

„Ak niekto nepredstavuje riziko, štát mu nemôže ukladať zákazy či podmienky,“ – vyhlásil pre „Handelsblatt“ pravicový politik frakčnej SPD Johannes Fechner. Podľa neho je dôležité, aby aj v budúcnosti neočkovaní aj naďalej mohli využívať služby spojené so zabezpečením základných potrieb, aby mohli chodiť do supermarketov, cestovať autobusmi a vlakmi.


Uznávaný epidemiológ kritický voči vláde si vyslúžil „náhubok“ od vlastného zamestnávateľa
Nemeckí epidemiológovia Klaus Stöhr, bývalý zamestnanec Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO), a Detlev Krüger poslali list frakčným predsedom CDU, SPD, FDP, zelených a ľavice. Ostro v ňom kritizovali incidenciu ako meradlo pre všetko, čo sa... Čítať ďalej
27 | 04 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ani negatívny test či zaočkovanie nie sú  stopercentnou istotou

„Nesmie tu dochádzať k diskriminácii,“ – dodal Fechner. Tiež poukázal na to, že ani negatívny test, ani očkovanie nepredstavujú stopercentnú istotu. „Preto treba aj naďalej dodržiavať bezpečnú vzdialenosť,  hygienické opatrenia a nosiť rúško. Nateraz to musí rovnako platiť aj pre už zaočkovaných, aj pre tých, ktorí majú negatívny test na COVID-19,“ – poznamenal tento politik SPD.  Zdôraznil tiež, že „všetky služby a zariadenia, ktoré sú prístupné negatívne testovaným, musia byť k dispozícii aj pre zaočkovaných.“



Nelegitímny zásah do základných práv

Potrebu konať v tejto vecí vidí aj pravicový politik CDU Jan-Marco Luczak. „Ak štúdie teraz potvrdia, že ľudia po očkovaní už nemôžu byť infekční, až potom treba obmedzenia zrušiť,“ – povedal Luczak v rozhovore pre „Handelsblatt“. Súčasne varoval pred nelegitímnym zásahom do základných práv, uzatvára epochtimes.de.


Po vakcíne AstraZeneca na Adelu prišli silné bolesti, teplota a triašky
26 | 04 | 2021 | Tibor Sipos