"Žiadne ďalšie zas*ané lockdowny. Nech sa mŕtvoly vŕšia po tisícoch," údajne povedal Johnson
26 | 04 | 2021 I Tibor Sipos

Britský premiér Boris Johnson vlani v októbri uviedol, že radšej nechá vŕšiť mŕtvoly po tisícoch, než by vyhlásil tretí lockdown. Tvrdí to bulvárny denník Daily Mail s odvolaním sa na svoje zdroje. Johnson to v pondelok poprel, informuje portál Lidovky.cz.





Johnson v posledných dňoch čelí obvineniam uverejneným v britských médiách, ktoré sa týkajú mnoho tém od nezvládnutej vládnej reakcie na pandémiu Covid-19, po snahu nechať si tajne preplatiť rekonštrukciu svojho bytu od sponzorov.

Daily Mail v nedeľu neskoro večer zverejnil Johnsonove údajné výroky z októbrovej schôdze v premiérskom sídle v Downing Street. "Žiadne ďalšie zas*ané lockdowny. Nech sa mŕtvoly vŕšia po tisícoch," uviedol podľa nemenovaných zdrojov denníka premiér v reakcii na poznámku ministra Michaela Govea, že na stráženie nemocníc preplnených covidovými pacientmi bude potrebné nasadiť armádu.

Na otázku, či výrok skutočne predniesol, v pondelok Johnson podľa agentúry Reuters odpovedal, že nie. Na Johnsonovu obranu predtým vystúpil aj minister obrany Ben Wallace. "Nie je to pravda. Kategoricky to popierajú takmer všetci," objasnil televízii Sky News. "Z tých klebiet sa stáva komédia - nemenované zdroje nemenovaných poradcov pri nemenovaných príležitostiach. Pozrite, nič z toho nemá váhu," uviedol minister.

Vakcína Sputnik V je bezpečná a účinná, tvrdí Maďarsko
Maďarsko je jednou z mála krajín, ktorá používa všetky hlavné vakcíny proti Covid-19. Štúdia uskutočnená v Budapešti na základe počtu ľudí, ktorí boli zaočkovaní a potom boli opäť infikovaní alebo zomreli, ukazuje dobré výsledky ruského Sputnika V,... Čítať ďalej
26 | 04 | 2021 | Lukáš Leca