Harabin: Na čele polície stojí grázel a násilník Kovařík, ktorý nemôže byť vzorom pre policajtov (VIDEO)
26 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Brutálne nepadnutie bezdomovca policajtom vyvolalo na Slovensku verejné pohoršenie a diskusie. Ešte horšie je však to, že bitkou riešil problém aj policajný prezident Peter Kovařík. Práve na neho si vo svojom videu „posvietil“ Štefan Harabin.


Exminister spravodlivosti Harabin vo videu na sociálnej sieti nazýva šéfa polície grázlom a násilníkom. Policajtov vyzýva, by si z neho nebrali príklad, pretože on nemôže byť pre nich vzorom. Harabin sa navyše pýta, dokedy bude ešte takýto človek policajným prezidentom.
Nemajú mať občania obavu, že ich policajti budú počas výsluchov mlátiť, aby sa priznali?

„Dokedy bude ešte na čele polície grázel a násilník Kovařík? Aký nadriadený, taký podriadený. Za posledné dni bolo vo veľkom diskutované video, v ktorom policajt bije nejakého bezdomovca. Môžeme sa čudovať, že niektorí, podotýkam niektorí, policajti fyzicky lynčujú bezbranných občanov, keď ich vrchný náčelník Kovařík verejne robí to isté?“ kladie Harabin zásadnú otázku.

Vysvetľuje, že v prípade Kovaříka sa to stalo v budove banskobystrickej finančnej správy voči človeku, ktorý ani len náznakom nepoužil násilie. „Iba sa verbálne slovne dožadoval a uplatňoval si svoje prirodzené ľudské práva. Viete si predstaviť, že by som ja, ako trestný sudca, počas pojednania na súde fyzickým napadnutím nútil obžalovaného, aby sa priznal k vine, ktorá sa musí dokazovať zákonným spôsobom?“ kladie ďalšiu otázku bývalý predseda najvyššieho súdu.



„Nemajú mať potom občania obavu, že ich policajti počas výsluchov na polícii budú mlátiť, aby sa priznali aj k tomu, čo nikdy nespáchali? Zrejme si bude treba výsluchy na polícii nahrávať, aby sa dosiahla transparentnosť. Ako je to teraz na súdoch, kde sa už teraz celé pojednávanie nahráva na záznam, ktorý je súčasťou trestného spisu,“ navrhuje v polícii zrejme prevratnú novinku Harabin.

A dodáva: „To, že na prijatie takejto legislatívnej úpravy bolo už včera neskoro napovedá i umieranie obvinených počas trestného konania vo fáze prípravného konania. Je to náhoda?“ Na záver sa ešte Štefan Harabin prihovára všetkým policajtom: „Páni policajti, tí, ktorí ste úprimne prisahali na ústavu a zákony, neberte si príklad z grázla Kovaříka. Násilník nemôže byť váš vzor.“

Tri dni ma naháňali... spieva si Harabin na margo naháňačky s políciou (úsmevné VIDEO)
Štefana Harabina sa polícia údajne pokúša zastihnúť už niekoľko dní, aby mu doručila predvolanie. Lenže sa jej to akosi nedarí. Úsmev to vyvoláva aj na tvári anonymného „vtipálka“. Na sociálnej sieti zverejnil video Harabina spievajúceho známu... Čítať ďalej
18 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik