Fico o dve hlavy prevyšuje všetkých tých liberálnych tajtrlíkov napravo, konštatuje Blaha
26 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Smer-SD už útočil na rozličné médiá. Najznámejšie sú denníky N či SME. Tentokrát sa jeho podpredseda Ľuboš Blaha na sociálnej sieti vrhol na Pravdu. A nielen na ňu. Aj na politológa Jozefa Lenča, na ktorom nenechal nitku suchú.


Do nemilosti Smeru-SD sa dostal ďalší denník, ktorý napísal niečo, čo pohlo žlčou Ľuboša Blahu. Prirodzene, slová a tvrdenia, ktoré v článku odzneli aj ústami politológa Jozefa Lenča, podpredseda strany odmieta. Považuje to za útok nielen na stranu, ale aj na jej voličov. Denník Pravda bol v minulosti čisto komunistickým, čo v statuse pripomína aj Blaha.
Ako sa vyberá správny "politológ"

„Dnes som sa na Pravde dočítal, že Fico s Blahom sa vraj radikalizujú. A vraj ´Fico konšpiráciami oslovuje kotlebovcov´. Len aby ste rozumeli - všetci, čo teraz čítate tento status, ste ´radikáli´ a ´kotlebovci´. Takto vás nálepkuje denník Pravda,“ konštatuje Blaha.

Vzápätí sa snaží svoje riadky preložiť do ľudskej reči. „Ak chcete mier, nechcete útočiť na Rusko a kritizujete, že médiá vlastnia oligarchovia, tak ste najnovšie ´radikálni´. To tvrdí denník Pravda, ktorý sa kedysi dávno hlásil k ľavici,“ vysvetlil Blaha.

Vraj asi tuší, ako takéto články vznikajú. „Novinár dostane zadanie, že treba kopnúť do Smeru. A tak si vyberie ´politológa´, ktorý si zaručene rád kopne. Mesežnikov je už smiešny aj pre korporátne médiá. Klus už presedlal z nezávislého politológa na politika SaS. Juj, ktoréhože ´nezávislého politológa´ si vybrať?“ Blaha akože dumá nad výberom našich, z ktorých kritizuje jedného po druhom.
Lenč konvertoval na islam a nevie Ficovi zabudnúť, že zarezal migračné kvóty

A vzápätí na to prichádza. „Ešteže tu máme Jozefa Lenča, ktorý konvertoval na islam. Nevie Robertovi Ficovi zabudnúť, že zarezal migračné kvóty. Húfy jeho spoluvercov sa nedostali na Slovensko. A tak si liberál Lenč vždy rád kopne,“ píše na adresu ďalšieho politológa podpredseda Smeru-SD.

„Ako si vysvetľujete radikalizáciu Roberta Fica a jeho živenie konšpiračných príbehov?“ znie podľa Blahu otázka novinára pre Lenča. „Zhruba takto sa kedysi pýtali aj inkvizítori vymetačov diablov, ktorých privolali na tribunál ako znalcov. Ako si vysvetľujete, že obvinenú posadol diabol?“ píše ďalej Blaha ktorý nechápe, čo je radikálne na tom, že Fico povie, že nie je ani proamerický, ani proruský, ale proslovenský.

Blaha: Všetky koaličné strany visia na motúziku americkej ambasády a zrádzajú Slovensko
Slovenská politická scéna opäť naplno žije rozličnými situáciami, ktoré majú medzinárodný rozsah. Na niektoré z nich zareagoval aj podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha. Ten vo svojom statuse okomentoval politickú debatu medzi jeho straníckym šéfom... Čítať ďalej
25 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Denník Pravda a politológ Lenč urazili voličov Smeru

„A čo je radikálne na tom, že Robert Fico odmieta vplyv amerických oligarchov na mediálnu oblasť? Je konšpiračnou teóriou, ak George Soros a jeho firma kúpi SME? Veď to je holý fakt. Prečo by nemala ľavica upozorňovať na vplyv ultrabohatých ľudí v politike cez svoju ekonomickú a mediálnu moc?“ pýta sa podpredseda Smeru-SD.

Dodáva, že Lenč urobil z voličov Smeru ľudí, čo veria v „rôzne svetové sprisahania a ktorí trpia nekritickou nostalgiou k Sovietskemu zväzu a Rusku“. Tým ich urazil. Po tom, čo Lenč vyurážal Ficových voličov, spustil podľa Blahu kanonádu na Fica a aj na neho samého. Blaha nechápe, ako mohol Lenč posplietať jeho s voličmi Mariana Kotlebu.

„Redaktor Pravdy a politológ Lenč potom dospievajú k tomu, že Smer loví kotlebovských voličov a ďalej urážajú ľudí, ktorí veria v mier, v dobré vzťahy s Ruskom, v sociálnu spravodlivosť a národné hodnoty. Hej, hej, to je to najväčšie zlo,“ píše Blaha.


Milá redakcia Pravdy, prídete aj o posledný zvyšok vašich ľavicových čitateľov

Podpredseda Smeru-SD sa obracia aj na samotnú redakciu denníka. „Milá redakcia Pravdy, pokiaľ cítite potrebu útočiť na Roberta Fica a Ľuboša Blahu a obhajovať Korčoka, Naďa, Sorosa a ďalšie militaristické a oligarchické kruhy, nech sa páči. Prídete aj o posledný zvyšok ľavicových čitateľov, ale to je vaša vec. O jedno vás však prosím. Neurážajte našich voličov. Neurážajte ľudí, ktorí majú plné zuby neoliberalizmu a rusofóbie. Majú na to právo. Nie sú to žiadni radikáli ani konšpirátori. Sú to pracujúci čestní ľudia, ktorí majú radi svoju vlasť a odmietajú šíriť nenávisť voči ruskému národu. To je ich jediné ´previnenie´. Smer je štandardná ľavicová strana a ja viem, že vám prekáža, že je - slovenská. Radšej by ste liberálnych globalistov. Ale budete si musieť zvyknúť, že buď bude ľavica vlastenecká, alebo nebude,“ odkazuje denníku Blaha.

Podľa neho je Robert Fico späť a bude rásť. „Pretože o dve hlavy prevyšuje všetkých tých liberálnych tajtrlíkov napravo a vy to vidíte a ste z toho nervózni,“ dodáva na samý záver statusu Ľuboš Blaha.

Blaha: Denník SME sa už nemusí tváriť, že je nezávislý. Môže sa zmeniť na "SME Soros"
Na oznámení, že denník SME kupuje fond amerického miliardára Georga Sorosa, sa zabáva podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha. Na sociálnej sieti tomu venoval status pretkaný typickým blahovským humorom. Čítať ďalej
22 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik