Vyhlasuje Fico Sorosovi otvorenú vojnu? Vraj tu nemá čo robiť!
22 | 04 | 2021 I René Skalný / TASR

Bývalý premiér Robert Fico dnes zaujal neobvykle rázne stanovisko. Otvorene kritizuje jednostrannosť médií, exprezidenta Kisku, ako aj protivládne protesty a zmenu vlády po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice. Pojítkom medzi všetkými týmito udalosťami majú byť práve "Sorosove špinavé peniaze".


V reakcii na vstup Sorosom kontrolovaného fondu MDFI do vlastníckej štruktúry jedného z najčítanejších slovenských denníkov si expremiér neberie servítky pred ústa.

K zmene vlastníctva vo významnom slovenskom mediálnom dome, kde vychádza denník Sme, zvolal dnes tlačovú konferenciu predseda Smeru-SD Robert Fico. Otvoril ju s tým, že ide o „vážnu zmenu v kvalite mediálneho priestoru na Slovensku“ a vyžaduje si reakciu.

Okrem denníka Sme sa na nej venoval aj Denníku N a exprezidentovi Andrejovi Kiskovi, kde opäť spomenul jeho stretnutie v New Yorku na 5 Avenue.

Soros kupuje od Penty podiel v denníku SME! (VIDEO)
Včera konšpirácia, dnes realita. Aj tak by sa dala zhrnúť správa o tom, že podiel 34 percent vo vydavateľstve Petit Press, ktoré stojí za denníkom SME a ďalšími titulmi, kupuje fond naviazaný na Georga Sorosa. Informuje o tom samotný denník... Čítať ďalej
22 | 04 | 2021 | René Skalný


Vo svojom prejave označil viackrát Georgea Sorosa za „bez akýchkoľvek pochybností jedného z najväčších podvodníkov na svete“. Šéfa vydavateľstva Petit Pressu Alexeja Fulmeka označil za „sluhu pána Sorosa“. Podľa Fica „pán Soros nemá čo robiť na Slovensku so svojimi špinavými peniazmi“.

Fico zároveň zopakoval tvrdenie, že Soros podporuje likvidáciu demokraticky zvolených politikov. Narážal tým na protivládne protesty a zmenu vlády po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice. "Mali sme pravdu, že Sorosove špinavé peniaze ovplyvňujú slovenskú politiku a aj médiá," uviedol Fico.

Špinavú úlohu podľa jeho slov v tom zohral exprezident Kiska. Vrátil sa aj k jeho stretnutiu s miliardárom Sorosom v New Yorku v roku 2017 a zopakoval svoje dávnejšie podozrenia z nekalých kontaktov.

Robert Fico prezradil, akú rolu zohrali odídenci zo Smeru v štátnom prevrate v roku 2018
Podľa Roberta Fica by mali potenciálni voliči Pellegriniho zbystriť sluch. Po rokoch prezradil zákulisie svojho odchodu z premiérskeho kresla. Čítať ďalej
17 | 04 | 2021 | Gabriel Matta


Podľa Fica sa Soros oficiálne stáva "spolumajiteľom denníka, ktorý o sebe tvrdí, že je najlepší a najkrajší na svete". Upozornil, že najviac financií však dostáva "od organizácií, ktoré sú pod kontrolou tohto podvodníka" iné slovenské médium a to konkrétne denník N.

Fico hovorí o veľkom priznaní, že slovenská politika je takto zákulisne ovplyvňovaná. Spolupracujú na tom podľa neho i niektoré médiá na Slovensku. Tie sa pritom neštítia označovať za transparentné či objektívne.

Zdôraznil, že peniaze Sorosa sa nemôžu využívať proti či pre vybraných politikov. Naďalej tvrdí, že Soros podporoval aj protivládne protesty na Slovensku v roku 2019 a opakovane hovorí, že šlo o pokus o prevrat.

Blaha: Denník SME sa už nemusí tváriť, že je nezávislý. Môže sa zmeniť na "SME Soros"
Na oznámení, že denník SME kupuje fond amerického miliardára Georga Sorosa, sa zabáva podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha. Na sociálnej sieti tomu venoval status pretkaný typickým blahovským humorom. Čítať ďalej
22 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik