„Len my môžeme túto tragikomédiu s „pandémiou“ zastaviť!“ burcuje Iveta Václavová
22 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Chaos na chaos. Aj tak by sa dalo v stručnosti charakterizovať to, čo sa deje v rezorte školstva okolo testovania žiakov. Svoju nevôľu nad tým prezentovala na sociálnej sieti aj Iveta Václavová, ktorá dokonca vyzýva na ignorovanie všetkých protiprávnych nariadení.


Človek by si mohol povedať, že pravá ruka nevie, čo robí ľavá. Ako inak porovnať to, že z kancelárie ministra školstva príde informácia, že testovanie je dobrovoľné, lenže riaditelia škôl sa oháňajú nariadením vlády o negatívnych testoch dieťaťa. Na túto „slovenskú špecialitu“ upozorňuje v statuse aj Iveta Václavová.
Nikto iný nás nepríde zachrániť. Náš život je len naša zodpovednosť!

„Zdá sa, že si z nás robia naši politici dobrý deň. Riaditelia škôl sa oháňajú nariadeniami vlády a vyhláškami hlavného hygienika o podmieňovaní nástupu žiakov II. stupňa do škôl negatívnym testom dieťaťa a jedného zákonného zástupcu. A tu je oficiálna odpoveď vedúceho sekretariátu kancelárie ministra školstva z 21. 4. 2021 o tom, že testovanie je DOBROVOĽNÉ!“ píše na v úvod Iveta Václavová.

Dodáva: „Kedy si konečne uvedomíme svoju silu a skutočnosť, že len my môžeme túto tragikomédiu s ´pandémiou´ zastaviť.“

&id=100014681414934

„Že ako? Jednoduchou ignoráciou všetkých tých protiprávnych nariadení, vyhlášok a iných nezmyslov. Nikto iný to za nás nespraví. Nikto iný nás nepríde zachrániť. Náš život je len naša zodpovednosť!“ konštatuje Iveta, podľa ktorej je politikom jasné, že právo nie je na ich strane. No skúšajú, koľko sme ochotní vydržať. „A že toho teda vydržíme,“ končí sarkastickou poznámkou status Iveta Václavová.

Otvorte školy pre všetkých žiakov! A to bez podmienok! Žiadajú signatári prezidentku a vládu
Kontroverzný doktor Peter Lipták zverejnil v statuse na sociálnej sieti petíciu k otvorenému listu prezidentke, ktorý napísali a podpísali viacerí rodičia, učitelia aj zdravotníci. Čítať ďalej
15 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik