Blaha: Kto nás ženie do vojny s Ruskom? Začalo sa to nástupom prezidenta Joea Bidena!
22 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Situácia v doteraz pokojnej Európe sa síce pomaly, no stále viac a viac zamotáva. Podľa podpredsedu Smeru-SD Ľuboša Blahu za to nesú najväčšiu vinu USA a ich nový prezident Joe Biden. Vysvetlenie, prečo to tak je, ponúka Blaha na sociálnej sieti.


V Európe azda ešte nebola od druhej svetovej vojny taká napätá situácia ako teraz. Studená vojna síce vniesla ochladenie do vzťahov západ – východ, lenže ešte nikdy nebolo na oboch stranách hraníc zoskupených toľko vojakov a techniky ako teraz. Ľuboš Blaha kladie v statuse jasnú otázku: „Viete, kto nás ženie do vojny s Ruskom?“ Prirodzene, ponúka aj rovnako jasnú odpoveď.
Američania chystajú jedno z najväčších vojenských cvičení v blízkosti ruských hraníc

„Joe Biden zložil sľub a stal sa americkým prezidentom 20. januára 2021. Tri dni predtým sa úplne nezmyselne vracia do Ruska korupčník Alexej Navaľnyj, ktorý je všeobecne považovaný za amerického agenta,“ začína Blaha. Ruským kritik Kremľa bol odsúdený za defraudáciu. Preto bolo samozrejmé, že pôjde do väzenia.

Ján Čarnogurský: Buď sa voliči spamätajú, alebo nám zostane len ochrana Panny Márie
Advokát, dlhoročný disident, zakladateľ a prvý predseda KDH, bývalý premiér SR Ján Čarnogurský píše o hanbe slovenského štátu. Čítať ďalej
17 | 04 | 2021 | Ivan Brožík


„Napriek tomu sa vracia, pretože niekto chystá zámienku pre zhoršenie vzťahov s Ruskom. Medzitým sa spúšťa ďalšia rozbuška. Američania chystajú jedno z najväčších vojenských cvičení v blízkosti ruských hraníc. Operácia má názov Defender Europe 2021. Táto gigantická militaristická operácia zahŕňa desiatky tisíc vojakov NATO. Na ´cvičenie´ je pozvaná aj Ukrajina a jej zástupca otvorene priznáva, že ´vojenský akt na čele s USA sa bude pripravovať na ozbrojenú konfrontáciu s Ruskom´. Ukrajinská armáda v tom istom období eskaluje situáciu na Donbase,“ píše ďalej Blaha. Dodáva, že Ukrajina v rozpore s Minskými dohodami vysiela do oblasti tanky a pribúdajú ozbrojené strety.
Aj v Juhoslávii sa hrali deti s bombami?

„Zomiera dokonca aj malé dieťa, svedkovia hovoria o ukrajinskej bombe. Ukrajinci najskôr smrť dieťaťa označujú za hoax. Potom sa pod ťarchou dôkazov vyhovárajú, že dieťa zomrelo, lebo sa hralo so zbraňami. Hej, hej, v Juhoslávii sa tiež takto deti hrali s americkými bombami. Chytali ich, keď padali z neba z amerických stíhačiek. A umierali v stovkách,“ pokračuje čiernym humorom podpredseda Smeru-SD.

Pripomína, že americký prezident Joe Biden označil ruskú hlavu štátu Vladimíra Putina za vraha. Navyše podľa Blahu „v base Navaľnyj až tak neskutočne trpí, že odtiaľ vypisuje rozcítené statusíky“.

Blaha: Slováci nechcú vojnu. Nechcú americkú agresiu. Nechcú ísť proti slovanským bratom
Ľuboš Blaha je povestný svojou kritikou všetkého, čo súvisí so súčasnou koalíciou. Tentokrát si ale zobral „na paškál“ portál aktuality.sk, ktorým to vo svojom statuse na sociálnej sieti poriadne natrel. Čítať ďalej
20 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Niekto hľadá zámienku na vojnu

„Nepamätám si, že by mohol z väzby písať statusy na internete Milan Lučanský. Tomu zakázali aj obrázok od dcérky. To nevadilo. No pri Navaľnom treba po celom svete hromadne plakať a organizovať protesty,“ píše Blaha.

Pripomína, že v apríli sa pridáva nová rozbuška. „České tajné služby si vymyslia príbeh o dvoch spektakulárnych ruských agentoch, ktorí vraj pred siedmymi rokmi nechali vybuchnúť muničný sklad vo Vrběticiach. Dôkazy nie sú žiadne, ale rozpúta sa ďalšia mediálna hystéria proti Rusku. Len pripomínam, že prípad z Vrbětíc už bol dávno vyšetrený. A toto v roku 2014 povedal k prípadu sám český premiér Babiš. Citujem: ´Tá firma, ktorej tam vybuchli tie dva sklady, je veľmi kontroverzná. Tá firma vyviezla muníciu do Bulharska, kde to taktiež buchlo. Údajne večer pred prvým výbuchom navštívil ten sklad majiteľ firmy. Takejto firme nikdy nemalo ministerstvo obrany prenajať ten sklad.´ Vyzerá to na mafiánske praktiky pašerákov zbraní, ale niekto to chce zvaliť na Rusov. Sedem rokov po výbuchu. Lebo je treba zámienku na vojnu,“ vysvetľuje podpredseda Smeru-SD.


Toto celé sa to začalo nástupom Joea Bidena do funkcie

Podľa Blahu potrebuje Biden svoju „odvetu“ a kvôli tomu riešime Vrbětice. Kvôli tomu drží hladovku Navaľnyj. Kvôli tomu napína svaly ukrajinský prezident Zelenskyj. Kvôli tomu sú desaťtisíce vojakov NATO pri ruských hraniciach.

„Opakujem, celé sa to začalo nástupom nového amerického prezidenta Bidena, ktorý sa priamo vyhrážal ruskému prezidentovi Putinovi, že bude niesť následky,“ upriamuje pozornosť Blaha na amerického prezidenta. „Zase sa vyhosťujú ruskí diplomati, zase sa útočí na ruský národ. Lebo istý Mr. Biden potrebuje svoju vendetu. Hľadá sa zámienka na vojnu proti Rusku a slovenská vláda spolu s prezidentským palácom zohrávajú iba úlohu poslušných sekretárok, ktoré len administrujú americké pokyny. Američania majú jediný problém: Slováci tej ich propagande neveria. A stoja na strane Rusov,“ odkazuje Blaha do USA.

Dodáva, že v Európe nikto nechce vojnu s Ruskom, ktoré zjavne celú hru prečítalo, a je pripravené na tvrdý protiúder. „Na vaše klamstvá o Rusku nikto nie je zvedavý. My chceme mier!“ končí status podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha.

Slováci nikdy nepozdvihnú zbraň proti Rusom! Nikdy! Tvrdí Ľuboš Blaha (VIDEO)
Nálady proti Ruskej federácii vystupňovali aj pre zistenia českej strany ohľadom výbuchu v muničnom sklade a následnom vyhostení 18-tich ruských „diplomatov“. Naše kroky proti Rusku však stále odmieta podpredseda Smeru-SD Ľuboš... Čítať ďalej
19 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik