Nevzdelaný Arpád Soltész znovu vylial žlč a nenávisť srdca: Prerušme s Ruskom styky!
21 | 04 | 2021 I Petra Demková

Arpád Soltész je známy nenávisťou k Rusku. Udalosti v Čechách mu umožnili dať emóciám voľný priebeh. Na Rusko doslova vyvracal žlč. Soltész má už prípad z Čiech vyšetrený aj uzavretý.


„Keď agenti ruskej rozviedky vyhodili do vzduchu český muničný sklad a zabili dvoch úplne nevinných ľudí, pomerne jasne ukázali, kde je miesto ich slovanských bratov,“ napísal.



Slovanská vzájomnosť neexistuje

Košický novinár si myslí, že slovanská vzájomnosť v podstate neexistuje. Dôvodom je počínanie Ruska. Kým Česi zatiaľ iba vyšetrujú pozadie výbuchu skladu, Soltész v podstate už pozadie presne pozná: „Keď agenti ruskej rozviedky vyhodili do vzduchu český muničný sklad a zabili dvoch úplne nevinných ľudí, pomerne jasne ukázali, kde je miesto ich slovanských bratov. Nás však spája s Čechmi o dosť viac ako ´slovanstvo´. Nejaké vzťahy síce musíme mať aj s Ruskou federáciou, ale povedzme si na rovinu, že tá potrebuje naše peniaze rovnako, ako my jej ropu a plyn. Azda aj viac, lebo ropa sa dá za peniaze nakúpiť aj inde, no jesť sa nedá,“ napísal novinár bez vzdelania.

Viac ako 20 ruských vojnových lodí organizuje vojenské cvičenie v Čiernom mori
Po tom, čo USA prehodnotili svoje plány blokovania Krymu ako „ďalšiu nevyprovokovanú eskaláciu“, dnes viac ako 20 ruských vojnových lodí uskutočnilo námorné cvičenia v Čiernom mori, informuje Daily Mail. Čítať ďalej
20 | 04 | 2021 | Diana Zaťková


Soltész si myslí, že s Ruskom by sme nemali udržiavať žiadne vzťahy. „Akýkoľvek iný vzťah s našimi bývalými okupantmi by bolo dobré prudko zhoršiť alebo aj dočista eliminovať. Napríklad Sputnik V by sme im mohli poslať späť po diplomatoch z bratislavskej ambasády,“ myslí si novinár. Podľa neho ruskú vakcínu ani nepotrebujeme: „V tomto okamihu máme väčší problém zohnať ľudí na očkovanie než vakcínu,“ napísal.
Rusi chcú Sputnik V späť preto, lebo sa vraj boja testovania

Podľa Soltésza základným faktom dokáže porozumieť každý, kto chápe, prečo Zem nie je plochá. Jednoducho, všetko je jasné. Matovič sa podľa neho „aj v najlepšom prípade zaplietol s nepriateľskou mocnosťou pre nedostatok zdravého úsudku, ktorý ho diskvalifikuje aj na výkon funkcie dedinského starostu. Že napriek tomu môže byť aspoň ministrom financií, je typickým kariérnym zázrakom krajiny obmedzených nemožností.“

„Hneď potom, ako sa stal Igor Matovič pre ruské záujmy užitočným, z neho Kremeľ urobil aj idiota. Prvýkrát celkom vedome, keď ruský dodávateľ požiadal o vrátenie vakcíny. Ťažko sa ubrániť úvahe, či výrobcu skôr nevydesili správy o tom, že jeho vakcínu nebudú nezávislé inštitúcie iba testovať, ale ešte si aj dovolia o svojich záveroch informovať,“ myslí si Soltész.

Podľa neho v čase, keď Igor Matovič na košickom letisku „ospevoval ruskú federáciu ako spoľahlivého partnera, už v Kremli pripravovali masívny presun svojich vojakov k ukrajinským hraniciam“. Pri tej príležitosti si novinár z TV JOJ spomenul aj na účasť bývalého ministra Krajčího na voľbách v Rusku: „Punc užitočnej idiocie dodáva veci práve ten Matovičov nedotknuteľný exminister zdravotníctva Marek Krajčí, čo sa svojho času dobrovoľne vybral legitimizovať ruské voľby, ktoré nie sú práve etalónom férovosti,“ zhodnotil.

"Nepotrebujeme matovičov „prozápadný“ vektor, ale jednoduchý civilizovaný výkon moci," píše Boris Zala
"Darmo sa Matovič dušuje, že je „prozápadne“ orientovaný. My nepotrebujeme jeho „prozápadný“ vektor, ale jednoduchý civilizovaný výkon moci, európske zdravotné a právne štandardy a kultivovanú komunikáciu. A rešpektovanie slovenských záujmov aj v... Čítať ďalej
20 | 04 | 2021 | Ivan Brožík


To by sa podľa novinára ešte dalo tolerovať. „No bombový útok ruskej tajnej služby v Česku, len 20 kilometrov od slovenskej hranice s dvomi obeťami, je už niečo, čo dokáže presne vystihnúť len americká vojenská skratka FUBAR. (Použite prosím Google, preklad nie je plne publikovateľný.)“ píše Soltész.
V4 a Rusko

Novinár je spokojný aspoň s reakciou Slovenska, ktoré sa postavilo na stranu Česka. Už menej sa mu páči, že by sme mali kroky koordinovať aj na úrovni V4. Teší sa len z toho, že „iniciatívu prevzal Ivan Korčok, a tým pádom aj určil tón diskusie“.

Následne predpovedá postoje Poľska a Maďarska. „Poliaci síce majú problém s európskymi hodnotami i s právnym štátom, no zďaleka nie taký, ako s Rusmi. Ak existuje v Európe štát, ktorý má otvorene rusofóbnu politiku, ba aj legislatívu, je to práve Poľsko. Presviedčať ho naozaj nebude treba,“ teší sa Soltész. Už dopredu však „tuší“ ako bude reagovať Maďarsko: „Viktor Orbán si prosto počká, čo vychrlia fekálne delá z Kremľa a nakŕmi tým svojich občanov.“

Podľa košického novinára „Slovensko opäť zahodilo šancu ukázať, že V4 je virtuálne zoskupenie, ktoré má hypotetický význam v otázkach kultúrnej a obchodnej spolupráce, no pokiaľ príde na obranu spoločného európskeho priestoru, je pre nás relevantná jedine EÚ a NATO. Pretože Slovensko je v prvom rade EÚ a NATO. Ruská federácia nás považuje za svojich nepriateľov. Na teroristické útoky jeho spravodajských služieb za našimi humnami určite nebude stačiť reagovať len silnými vyhláseniami, a ani tie si nemáme prečo nechať redigovať v Budapešti.“ Uzatvára štvavý komentár Arpád Soltész.

Česko žiada partnerov v EÚ a NATO, aby tiež vyhostili ruských diplomatov
Česko žiada členské štáty Európskej únie a partnerské krajiny NATO, aby prejavili solidaritu s Prahou a takisto vyhostili ruských diplomatov. Povedal to na utorňajšej tlačovej konferencii český vicepremiér Jan Hamáček, informovala agentúra AFP i... Čítať ďalej
20 | 04 | 2021 | tasr