Chmelár: Slovenské médiá štekajú na Moskvu ako čivavy na reťazi, pri USA stiahnu chvost (VIDEO)
21 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Vzťahy medzi Moskvou a Washingtonom z posledných dní vyvolávajú obavy aj na Slovensku. Analytik a historik Eduard Chmelár si v statuse všíma aj postoj médií k celej veci.


Chmelár nahral aj video, v ktorom vysvetľuje veľa z toho, čo sa v súčasnosti na zahraničnej scéne deje. Čo ho však najviac mrzí, je fakt, že tých, ktorí majú iný názor, viaceré naše médiá doslova štvú a ostatným sa snažia systematicky vymývať mozog. K videu napísal Chmelár aj krátky status.

„Trochu dlhšie počúvanie pre tých, ktorí chcú o pozadí celého toho svinstva, ktoré sa na nás valí, vedieť viac,“ vysvetľuje hneď na úvod statusu historik a analytik. Podľa neho je najstrašnejší ten dlhodobý štvavý šovinistický diskurz voči všetkým, ktorí sú iní ako my.

„Nikto si nevšíma, ako prudko sa v posledných rokoch zhoršujú vzťahy západu k všetkým ostatným civilizáciám, koľko je v tých kontaktoch neúcty, neporozumenia a živenej nenávisti,“ píše Chmelár.



„Médiá hlavného prúdu nám doslova vymývajú mozog, aby nás udržali vystrašených, nahnevaných a hlúpych. A čo je už totálne komické: vidieť ako slovenské médiá štekajú na Moskvu ako čivavy na reťazi, že my sme suverénny štát – no vo vzťahu k Spojeným štátom, ktoré určujú našu politiku, stiahnu poslušne chvost,“ konštatuje sarkasticky na záver statusu Eduard Chmelár.



Informačná blokáda je v súčasnosti porovnateľná iba s obdobím normalizácie, píše Chmelár
"Spolu s Janom Kellerom, Ilonou Švihlíkovou a ďalšími českými osobnosťami som sa zúčastnil na ankete, či máme Rusko považovať za nepriateľa. " A Eduard Chmelár ponúka odpoveď. Čítať ďalej
20 | 04 | 2021 | Ivan Brožík