Potrebuje Putin ďalšiu armádu? Ruský minister obrany chce klonovať 3 000 rokov starých bojovníkov
20 | 04 | 2021 I Diana Zaťková

Ruský minister obrany Sergej Šojgu si zobral oddychový čas od hromadenia vojakov na Ukrajinských  hraniciach. Chce si totiž splniť svoj sen. Pohráva sa s myšlienkou naklonovať 3 000 rokov starých skýtskych bojovníkmi spolu s ich koňmi, ktorých DNA sa zachovalo v permafroste na Sibíri, píše Daily Mail.


Sergej Šojgu - jeden z najbližších spojencov Vladimíra Putina - sa nadchol potenciálom mimoriadnych  starých skýtskych pohrebísk v Tuve, jehoj rodnej republike na Sibíri. Starobylé pohrebisko kočovných bojovníkov, ktorí sú často pochovávaní so svojimi koňmi, sa nachádza v oblasti známej ako Údolie kráľov v Tuve.


Keď tu pred tromi rokmi 65-ročný Šojgu inicioval rusko-švajčiarske archeologické vykopávky, vedci dokonca povolali miestneho šamana, aby sa ubezpečil, že vykopávky duchov nenahnevajú.



Nájsť organickú hmotu...

Šéf obrany v stredu na zasadnutí Ruskej geografickej spoločnosti, ktorého sa na diaľku zúčastnil aj Putin, povedal: „Samozrejme, veľmi by sme chceli nájsť organickú hmotu.“ Narážal na dobre zachované pozostatky starodávnych ľudí a zvierat.


Turecko schválilo výrobu ruskej vakcíny Sputnik V na svojom území
Turecko schválilo začiatok výroby ruskej proticovidovej vakcíny Sputnik V, informovala v pondelok agentúra TASS. Odvolala sa na vyjadrenia člena poradného vedeckého orgánu tureckej vlády Afšina Emreho Kayipmaza, ktorého citoval denník Yeni... Čítať ďalej
19 | 04 | 2021 | tasr


Šojgu bol v posledných dňoch na výslní. Stál v čele budovania ruskej takmer stotisícovej armády blízko hraníc s Ukrajinou, čo vyvolalo obavy z novej vojny. Na tomto zasadnutí však hovoril o starodávnejších bojovníkoch.
Ako ovca Dolly

"Verím, že rozumiete tomu, čo by nasledovalo, ak by sme našli niečo organické," uviedol Šojgu vo vysielaní televízie Zvezda. "Bolo by možné niečo z toho vyrobiť, tak ako bola vyrobená ovca Dolly."


Pohreby boli v permafroste a podľa vedcov by tam mala byť zachovaná zakonzervovaná organická hmota.„Už sme tam uskutočnili niekoľko expedícií, je to veľká medzinárodná expedícia. Veľa vecí sa potvrdilo, ale ešte treba veľa urobiť.“


Najväčšia očkovacia kampaň v dejinách spustila miliardový biznis. Bitka o Európu vrcholí aj so zápletkou v Bratislave
Už rok útočí pandémia koronavírusu nielen na náš slobodný život ale hlavne na ekonomiku. A práve tá je dôvodom, že sme boli v priamom prenose svedkami až nadzvukovej rýchlosti vývoja vakcín. Teraz prichádza tá dôležitá úloha. Ktorá farmafirma sa... Čítať ďalej
19 | 04 | 2021 | Diana Zaťková

Všeobecne sa predpokladá, že Skýti boli iránskeho pôvodu v siedmom až treťom storočí pred naším letopočtom sa túlali po euroázijskej stepi. Od severných hraníc Číny po oblasť Čierneho mora.


Grécky historik Hérodotos v piatom storočí pred naším letopočtom tvrdil, že Skýti po víťazstve vyrábali zo skalpov svojich obetí plášte. Predpokladá sa, že divokí bojovníci používali lebky svojich nepriateľov ako poháre na pitie. Takúto armádu by Putin určite privítal.


USA pôjdu proti Rusku „až do konca“
„Každý hľadí na Rusko s novou nádejou. Pretože krok za krokom posilňuje svoju pozíciu vo svete. A Američanom sa to prirodzene vôbec nepáči,“ vraví ruský poslanec Anton Morozov. Uviedol Tsargrad.tv. Čítať ďalej
19 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič