Priletí Biden do Bratislavy? Je tu veľká šanca, tvrdí zdroj z USA
19 | 04 | 2021 I Diana Zaťková

Už o dva mesiace by mohol nový americký prezident Joe Biden priletieť na Slovensko. Exkluzívnu informáciu o možnej ceste získal denník Pravda od nemenovaného predstaviteľa americkej diplomacie vo Washingtone s prísnou zárukou zachovania anonymity tohto zdroja.


V júni sa v Bruseli uskutoční summit NATO, ktorý je hlavným bodom Bidenovej cesty do Európy. Pri tej príležitosti však šéf Bieleho domu plánuje navštíviť aj ďalšie destinácie.

„Vo východnej časti Európy sú dve možnosti, kam Biden môže zamieriť. Buď to bude Bratislava, alebo nejaký štát na Balkáne,“ spresnil predstaviteľ americkej diplomacie.

Pripustil však, že šanca Slovenska je väčšia. „Ak prezident USA príde do Bratislavy, oznámime to slovenským orgánom do dvoch týždňov, čiže najneskôr okolo začiatku mája," dodal. Biden by sa mal podľa tohto zdroja z USA zúčastniť na prestížnej medzinárodnej konferencii GLOBSEC.

Kým nebudú vyhlášky hlavného hygienika zrušené zákonom alebo súdom, sú platné,“ hovorí právnik Géci (VIDEO)
Mnohí ľudia sa rozhodli ignorovať nosenie rúšok či respirátorov na verejnosti, čím sa dostali do problémov s políciou a úradmi. Právnik Marek Géci vo videu na sociálnej sieti radí dodržiavať aktuálne vyhlášky, ktoré môže zrušiť len úprava zákona... Čítať ďalej
19 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik


Rozhodnutie bude závisieť hlavne od vývoja na ukrajinsko-ruských hraniciach, ktorý sa vyhrocuje. „O súvisiacich podrobnostiach sa však nemôžem nijako zmieniť," uviedol.

Organizátori GLOBSEC plánujú túto bezpečnostnú konferenciu taktiež v júnovom termíne.

„Vždy sa snažíme doniesť na naše podujatie čo najsilnejšiu politickú delegáciu z celého sveta a tento rok nie je výnimkou. Nakoľko potenciálna účasť významných politických špičiek podlieha diskrétnemu režimu, nemôžem preto potvrdiť ani vyvrátiť žiadnu takúto informáciu," reagoval pre Pravdu Róbert Vass, šéf rovnomennej organizácie, ktorá konferenciu každoročne v Bratislave organizuje.

V obchodoch a shoppingoch prepuklo hotové šialenstvo! Ľudia berú obchody útokom
Od pondelka sa uvoľnili niektoré opatrenia. Otvorili sa napríklad knižnice, galérie, či botanické záhrady. Zatiaľ čo pred spomínanými prevádzkami sa žiadne rady netvorili, toto sa nedá povedať o obchodoch s obuvou, či oblečením. V obchodoch na... Čítať ďalej
19 | 04 | 2021 | Petra Demková