Becík: Ďalší chamtivý a neuvážený ťah tejto amatérskej a protislovenskej vlády ľudia už nezvládnu (VIDEO)
19 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Starosta Dvorov nad Žitavou Branislav Becík sa stal pravidelným kritikom súčasnej koalície, ktorej už vytkol viaceré jej prešľapy. V statuse na sociálnej sieti jej tentokrát vyčíta viacero vecí, ktorými sťažuje život samosprávam aj ľuďom.


Becíkova kritika je tentokrát zameraná na výstavbu supermarketov a ničenie pôdohospodárstva na Slovensku. Podobný scenár ako poľnohospodárom však hrozí aj stavbárom. Prečo? Becík vo svojom videu na sociálnej sieti tvrdí, že pri výstavbe nájomných bytov opäť dostanú viac príležitostí zahraničné firmy pred tými našimi.
Štátni úradníci samosprávam permanentne hádžu polená pod nohy

„Naši vládni predstavitelia si dali do programu výstavbu 25-tisíc nájomných bytov, čo je nereálny sľub. Tiež sa s odstupom času nechali počuť, že celú agendu chcú zobrať samosprávam a podmieňovali to neschopnosťou stavebných úradov na úrovniach obcí a miest,“ hovorí v úvode videa Becík, ktorý ukazuje pozemky, na ktorých chcel rozbehnúť výstavbu domov pre mladé rodiny. Ako priznáva, rieši ju však už štyri roky, pretože najväčšie prekážky mu robí štát.

„Jeho úradníci nám permanentne hádzali polená pod nohy, ale napokon sa nám to všetko úspešne podarilo zvládnuť a v lete začíname s pokládkou inžinierskych sietí,“ konštatuje starosta, ktorý by uvítal, keby štát zjednodušil tieto procesy pre samosprávy. Pre komplikovanosť celého procesu to niektorí jeho kolegovia radšej zhodili zo stola.

„Sme to práve my, samosprávy, ktorým záleží na podpore bývania. My predávame za m2 v tejto lokalite 33 eur, no developer by si zapýtal trikrát viac, a tak ak si naši vládni predstavitelia myslia, že by túto činnosť vedeli vykonávať lepšie, tak sa veľmi mýlia,“ hovorí Becík.

Hovorí, že chce poznať skutočný dôvod, prečo chcú rozhodovať o veciach, o ktorých majú rozhodovať samosprávy. „Teda poslanci jednotlivých obcí, ktorých si obyvatelia zvolili a zverili im dôveru kvality ich životného prostredia a kvality bývania. Prečo chce vláda rozhodovať o obciach a investíciách čo sa bývania týka? Čo je skutočným dôvodom“ pýta sa dvoranský starosta.

Podporte ľudí, ktorí chcú začať podnikať pôžičkou s 0 % úrokom, vyzýva vládu Becík (VIDEO)
Starosta Dvorov nad Žitavou Branislav Becík sa opäť stavia za národ. Vo videu na sociálnej sieti vyzýva vládu, aby ľuďom pomohla. A to poskytnutím pôžičky s nulovým úrokom, s ktorou by mohli začať podnikať. Čítať ďalej
15 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Lacným zahraničným potravinám naši poľnohospodári nevedia konkurovať

Becík verí, že sa nezopakuje situácia, ktorá vznikla pri rapídnej výstavbe zahraničných obchodných supermarketov pred niekoľkými rokmi. „Aj na základe ktorých nám klesla potravinová sebestačnosť v krajine, keďže dovozom lacných potravín zo zahraničia, niekedy otáznej kvality, naši poľnohospodári neboli schopní konkurovať a položilo ich to na lopatky,“ hovorí Becík, ktorý je synom exministra pôdohospodárstva za Mečiarove HZDS.

Dodáva: „A dnes na týchto pôdach hospodária zahraniční farmári.“ Becík chce veriť, že sa nebude opakovať podobný scenár v stavebníctve, v podobe nájomných bytov, kedy vláda spraví dohodu so zahraničnými spoločnosťami, ktoré tu budú stavať a napokon nám aj predávať, alebo prenajímať tieto byty a tým diktovať cenu bývania a taktu budú mať slovenský národ už absolútne v rukách zahraničné vyspelé krajiny,“ predpovedá starosta Dvorov nad Žitavou.



Stanislav Becík priznáva, že sa mu veľmi nepáčia tieto medziriadkové klamstvá súčasnej vlády. „To, že sa im naozaj nedá veriť nám za rok vládnutia dokázali mnohokrát. Preto verím, že slovenský národ nezabudne na podvody súčasnej vlády ako aj na jeden pripravovaný super kopance z dielne ministerstva financií. Pripravovaná likvidačná daň z nehnuteľnosti v období, kedy naši obyvatelia už skutočne nemajú za čo kupovať základné potraviny, ďalší chamtivý a neuvážený ťah tejto amatérskej a protislovenskej vlády už nezvládnu,“ konštatuje na samý záver svojho vide Branislav Becík.

Becík: Jediná cesta, ako sa zbaviť tohto marazmu, ktorý u nás je, sú predčasné voľby (VIDEO)
Prezidentka vymenovala „novú“ vládu dnes, na Deň bláznov. Symbolické sa to pri jej zložení zdá aj starostovi Dvorov nad Žitavou Branislavovi Becíkovi, ktorý svoj názor na ňu vyjadril vo videu na sociálnej sieti. Čítať ďalej
01 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik