Odsedel si 20 rokov v base a prosil o možnosť "trvalo nadsluhovať"
18 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

Muž strávil vo väzení o 20 rokov viac a neplánoval odísť. Naopak, požiadal úrady, aby ho nechali "doslúžiť až do posledných dní".


"Väzeň v Argentíne strávil vo väzení viac ako 20 rokov. Jeho "funkčné obdobie" vypršalo v roku 2001, ale nechcel odtiaľ odísť, pretože nemal kam ísť." A nielen preto - dodáva web iz.ru.
20 rokov za vraždu

Podľa Daily Mail bol muž odsúdený v roku 1979 za vraždu obchodného partnera. Počas výkonu trestu dnes už 75-ročný Osvaldo Longbuco nikdy nepodal žiadosť o predčasné prepustenie. Dokonca si už odsedel dobrovoľne viac ako 20 rokov. Pred niekoľkými dňami ho však úrady konečne "vyhodili" z väznice.
Bol to jeho domov

Väzeň Longbuco považoval väzenie za svoj domov, bolo mu príjemné sa tam zdržiavať, pretože počas svojho uväznenia prerušil všetky vzťahy s príbuznými a priateľmi. "Väzenie je miesto, kde sa cíti bezpečne, má jedlo, strechu nad hlavou a sociálne vzťahy, ale toto dobrovoľné samo uväznenie  nemôže pokračovať."  Komentoval zverejnenie právnik Osvalda Longbuca.
Až do smrti

Samotný väzeň prejavil želanie, že by rád zostal vo väzení do konca svojich dní, aby mohol konečne zaplatiť za svoj zločin. Uzatvára informáciu o kurióznom prípade iz.ru.

(Medzititulky red. HD.)

Tajný stavebný projekt. V Nemeckom Sasku plánujú väzenie pre odmietačov korony
Nemecká spolková krajina Sasko plánuje v Drážďanoch korona zariadenie určené na „nútené umiestnenie“. Podľa nemeckého denníka Bild, ide o „korona väzenie“ pre ľudí, ktorí opakovane porušujú karanténu ako aj pre odmietačov... Čítať ďalej
17 | 01 | 2021 | Gabriel Matta