Náuka o smrti - americké vojenské biolaboratóriá obkolesili svet (Vladimír Prochvatilov)
18 | 04 | 2021 I Zuzana Perželová

Komentár Vladimíra Prochvatilova (Fond strategickej kultúry)


Iba na Ukrajine je 16 amerických biologických laboratórií


Dňa 7. apríla tajomník Rady bezpečnosti Ruskej federácie (RF) Nikolaj Patrušev v  rozhovore  pre Kommersant  upozornil  na skutočnosť, že vo svete pribúda čoraz viac nových biologických laboratórií pod kontrolou USA. A väčšinou na hraniciach Ruska a Číny.

‘’Tvrdia nám, že v blízkosti našich hraníc fungujú mierové sanitárne a epidemiologické stanice, ale z nejakého dôvodu skôr pripomínajú Fort Detrick v Marylande, kde Američania už po desaťročia vyvíjajú biologické zbrane’’, uviedol Patrušev. V priľahlých oblastiach sa zaznamenávajú ohniská chorôb, ktoré nie sú pre tieto miesta typické. Na otázku, či tam Američania môžu vyvíjať biologické zbrane, Patrušev odpovedal: „Máme pádny dôvod domnievať sa, že je to presne tak“.

Nasledujúci deň, 8. apríla, hovorca čínskeho ministerstva zahraničia Zhao Lijian uviedol„Americká vláda by mala poskytnúť medzinárodnému spoločenstvu vyčerpávajúcu informáciu o tých experimentoch, ktoré uskutočňujú v amerických vojenských biologických laboratóriách na Ukrajine a vo Fort Detricku… Iba na Ukrajine vytvorili 16 amerických biologických laboratórií. Prečo USA vytvárajú toľko laboratórií po celom svete a čím sa tam zaoberajú…?“

Bude z Donbasu ukrajinský Karabach?
Podľa pozorovateľov príliš veľký rozruch okolo Donecka a Luhanska skôr nasvedčuje, že ku skutočnému ostrému konfliktu tak skoro nedôjde. Početnosť komunikácie medzi Ruskom a USA naznačuje, že riešenie ukrajinského problému už možno existuje.... Čítať ďalej
18 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič


Oficiálny zástupca ministerstva zahraničia ČĽR podčiarkol, že USA sú jedinou krajinou, ktorá dodnes blokuje vytvorenie mechanizmu verifikácie v rámci Dohovoru o zákaze vývoja, výroby a hromadenia zásob bakteriologických (biologických) a toxínových zbraní a o ich zničení z roku 1972. „Opätovne vyzývame USA..., aby poskytli vyčerpávajúce vysvetlenie toho, čím sa v týchto laboratóriách zaoberajú…“  - uviedol.

Aj vedci, aj verejnosť tvrdia, že biologické zbrane sa vyvíjajú v biologických laboratóriách Pentagónu. Autor amerického zákona proti biologickému terorizmu z roku 1989 (Biological Weapons Anti-Terrorism Act of 1989, BWATA),  profesor medzinárodného práva na Univerzite Illinois v Champaign (USA) uviedol, že asi 13 tisíc vedcov v 400 laboratóriách (200 je na území USA) -  V. P.) v USA a v zahraničí sú zaneprázdnení vytváraním nových kmeňov bojových mikróbov - zabijakov (offensive killer germs), odolných voči vakcínam.

Podľa Boylea, ‘’americké univerzity už dávno a ochotne umožňujú Pentagónu a CIA meniť svoje výskumné programy... na náuku o smrti’’. Ako príklad uviedol skupinu doktora Yoshihiro Kawaoka z Wisconsinskej univerzity, ktorej sa podarilo zvýšiť toxicitu vírusu chrípky 200-krát. Podľa Boylea sú Pentagón a CIA „pripravené, ochotné a schopné začať biologickú vojnu, keď to bude vyhovovat ich záujmom... Majú sibírsku pohromu - antrax, zbraň super kvality (super-weapons-grade anthrax), ktorú už proti nám použili [proti Američanom] . -  Red.v októbri 2001“.

Boyle má na mysli listy zaslané poštou dvom senátorom (Tomovi Daschleovi z Južnej Dakoty a Patrickovi Leahymu z Vermontu) a mnohým ďalším, ktorí vystupovali proti zákonu Patriot Act. Napokon vystopovali, že antrax pochádzal z vládneho laboratória biologických zbraní vo Fort Detricku v štáte Maryland. V dôsledku týchto zásielok zomrelo podľa  FBI 5 ľudí a 17 sa nakazilo.

Rusko a USA sú na pokraji druhej karibskej krízy (ANALÝZA)
Komentár Inforuss (Rozsiahla analýza aktuálneho stavu Americko-Ruských vzťahov) Čítať ďalej
16 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič


Za posledných dvadsať rokov, ako uvádza Boyle, USA minuli asi 100 miliárd dolárov na vývoj zbraní útočnej biologickej vojny. „Fakticky máme priemysel útočných biologických zbraní, ktorý porušuje Dohovor o biologických zbraniach a Protiteroristický zákon o biologických zbraniach z roku 1989“, tvrdí americký vedec. Vláda USA podľa neho buduje priemysel biologických zbraní odvtedy, čo sa v roku 1981 dostala k moci Reaganova vláda.

V lete 2019 „bolo hlavnému laboratóriu biologických zbraní USA nariadené zastaviť všetok výskum smrtiacich vírusov a patogénov z obáv, že sa kontaminovaný odpad môže dostať do odpadových vôd“, -  informovali  britské noviny The Independent. Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) a americký vládny orgán na ochranu zdravia odobral Fort Detricku licenciu na prácu s horúčkou Ebola, kiahňami a antraxom po tom, čo inšpektori CDC vo Fort Detricku objavili „problémy s novými procedúrami, používanými na dezinfekciu odpadových vôd“.

Upozorňujeme, že možnosť úniku „smrteľných vírusov a patogénov“ do odpadových vôd vo Fort Detricku bola zaznamenaná krátko pred vypuknutím COVID-19, z ktorého Američania rýchlo obvinili Čínu.

Vyšetrovanie, vedené novinami USA Today ukázalo, že v 200 vojenských biolaboratóriách roztrúsených po celých Spojených štátoch došlo v rokoch 2006 až 2013 k viac ako 1 500 haváriám a porušeniam bezpečnostnej techniky. Zaznamenali veľa prípadov stratených flaštičiek s choroboplodnými baktériami a únik laboratórnych myší infikovaných smrtiacimi vírusmi. Zistili, že si divé hlodavce stavajú hniezda na nedekontaminovanom laboratórnom odpade. Dobytok infikovaný počas pokusov s vakcínami opakovane posielali na jatky a jeho mäso sa predávalo v obchodných reťazcoch.

Kolosálne hlúpa konšpirácia prozápadných médií - "invázne" pruhy na ruských tankoch
Západné médiá najnovšie tvrdia: Pruhy, aplikované na obrnené vozidlá ozbrojených síl Ruskej federácie sú podobné kamufláži, ktorú použil ZSSR na tankoch pri vstupe do Československa v roku 1968. Čítať ďalej
18 | 04 | 2021 | Ivan Brožík


USA Today prešetrovaním tiež zistilo, že dohľad nad biolaboratóriami je "fragmentovaný’’. Aj keď dochádzalo k ’’neslýchaným narušeniam bezpečnosti, ako tomu bolo vo viac než 100 laboratóriách, federálni regulátori to uchovávali v tajnosti’’.

Je veľmi pravdepodobné, že medzinárodné vyšetrovanie identifikuje zdroj úniku alebo úmyselné vypustenie COVID-19. Hovorí o tom najmä článok  A SARS-like cluster of circulating bat coronaviruses shows potential for human emergence (SARS - podobný zhluk cirkulujúcich netopierich koronavírusov demonštruje možnosť výskytu u človeka), publikovaný v prestížnom lekárskom časopise Nature Medicine  09.11.2015. Publikácia uvádza: „Použitím systému reverznej genetiky SARS-CoV2 sme vytvorili a preskúmali vírus-chiméru, spôsobujúceho prepuknutie netopierieho koronavírusu SHC014 u adaptovaných myší SARS-CoV“.

Metóda reverznej genetiky zahŕňa manipuláciu s jednotlivými génmi. V zásade ide o metódu pokusu a omylu. Vírus-chiméra je hybridný vírus vytvorený kombináciou fragmentov nukleovej kyseliny z dvoch alebo viacerých rôznych vírusov. Kombinácia týchto dvoch patogénnych vírusov dramaticky zvyšuje letalitu nového vírusu.

Prečo stáli v Nitre na železničnej stanici tanky nasmerované na východ? pýtajú sa ruské médiá
Reportér Komsomolskej pravdy Alexander Kots vyzýva svojich západných kolegov, aby sa príslušných úradov na Slovensku opýtali, prečo sa po slovenských železniciach opätovne presúvajú ďalšie tankové zoskupenia. Uviedol Tsargrad.tv. Čítať ďalej
18 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič


V článku Nature Medicine sa uvádza, že skupina vedcov pod vedením uznávaného virológa Vineeta D. Menacheryho z Galvestonského laboratória reprodukovala "infekčný plnohodnotný rekombinantný vírus SHC014" so "spoľahlivou replikáciou vírusu ako in vitro, tak aj in vivo". Tvorcovia nebezpečného vírusu uviedli, že ‘’výskyt vírusu SARS-CoV predznamenal novú éru medzidruhového prenosu vážnych respiračných chorôb s globalizáciou, vedúceho k rýchlemu šíreniu po celom svete a obrovským ekonomickým dôsledkom’’.

Táto publikácia je dôkazom toho, že vírus-chiméra SARS-CoV, neskôr nazývaný COVID-19, bol umelo vytvorený v USA pod vedením virológa z vojenského laboratória v Galvestone (USA).

Profesor Francis Boyle hovorí, že „Galvestonské národné laboratórium v Texase je výskumné laboratórium... ktoré vo voľnej prírode v iných častiach sveta hľadá potenciálnych biologických bojových agentov, z ktorých by urobili biologické zbrane“. „Aerosól agenta biologickej vojny je vždy pomocníkom pri vývoji zbrane. Vzduchom ju dostanú k ľuďom, ktorí ju budú inhalovať. Galveston a Fort Detrick sú kriminálne podniky“, zdôrazňuje Francis Boyle.



Už aj vojnové lode Veľkej Británie smerujú do Čierneho mora
Britské vojnové lode smerujú do Čierneho mora. Británia pripravuje na vyslanie do oblasti v prípade potreby aj lietadlovú loď HMS Queen Elizabeth so stíhačkami F-35 na palube. Čítať ďalej
18 | 04 | 2021 | Ivan Brožík