Liberálna horda zruinovala vzťahy Slovenska s Ruskom. Sú horší ako Džingischán
18 | 04 | 2021 I Aneta Leitmanová
Takmer 30 rokov sme mali s Rusmi pragmatické vzťahy. Stačil jeden deň na to, aby horda nevzdelaných barbarov a ideológov zničila prácu jednej generácie. Sú horší ako Džingischán.
Rusi sú veľkí pragmatici

Aj keď to barbari v slovenskej vláde a prezidentskom paláci netušia, Rusi sú v medzinárodných vzťahoch veľkí pragmatici. Aj preto chápali, že Slovensko sa z ekonomických dôvodov muselo stať členom EÚ. A z dôvodov geopolitických nemalo inú možnosť ako vstúpiť do NATO. Rusi idú dokonca ešte ďalej. Chápu, že malé Slovensko sa nemôže pri hlasovaní v orgánoch EÚ o sankciách proti Rusku vzoprieť silnejším hráčom.
Liberálne pokrytectvo

Netreba si robiť ilúzie. Rusko je jedným z najvýznamnejších geopolitických hráčov. Tomu zodpovedá aj jeho počínanie na Ukrajine, v Bielorusku, v Čiernom mori, na Kaukaze, v Sýrii. A taktiež v spore s Japonskom o Kurilské ostrovy. Každý jeden vymenovaná angažmán má pragmatické a geopolitické príčiny. Žiadne city, žiadne hodnoty, ale národné záujmy. Rovnako, ako to robia ostatné národy. Len z nejakého nepochopiteľného dôvodu liberálne kruhy považujú ruské a čínske záujmy za zločin. Západné za zhmotnenie nadpozemských, priam posvätných hodnôt a úmyslov.

Chmelár varuje: Český diplomatický škandál nesie prvky spravodajskej hry proti Rusku
"Neponáhľajme sa s odpoveďami skôr, ako si začneme klásť otázky." Varuje Eduard Chmelár. Pripomína, že nateraz "nemôžeme vylúčiť ani to, že ide o rozsiahlu spravodajskú hru. Preto musíme byť veľmi opatrní vo vyhodnocovaní... Čítať ďalej
18 | 04 | 2021 | Ivan Brožík

Horší ako Džingischán

Slovensko existuje ako samostatný štát 28 rokov. Napriek mnohým vnútorným problémom si dokázalo na medzinárodnom poli vybudovať závideniahodnú pozíciu. Okrem iného aj preto, lebo slovenská diplomacia mala zásadne a za každých okolností neideologický a výsostne vecný prístup k Rusku. Ako sme už spomínali, Rusi sú v medzinárodných vzťahoch veľkí pragmatici. Preto chápali, že vyvážená pozícia Slovenska - napriek jeho členstvu v únii a aliancii - nie je žiadna maličkosť.

Náuka o smrti - americké vojenské biolaboratóriá obkolesili svet (Vladimír Prochvatilov)
Komentár Vladimíra Prochvatilova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
18 | 04 | 2021 | Zuzana Perželová


Náš štát z toho mohol ťažiť, pretože keď potrebovali Američania alebo Briti niečo dôverne odkázať Rusom alebo naopak, mohli na to použiť slovenský kanál. A z toho pramenili pre Slovenskú republiku určité nezanedbateľné výhody.

A potom prišiel 18. apríl 2021 a s ním aj z Prahy konšpiračné teórie miestnej BIS o účasti Rusov na výbuchu nejakého muničného skladu. Horda primitívov, barbarov, nevzdelancov, plagiátorov, propagandistov a ideológov vo vláde, prezidentskom paláci a v progresívnej kaviarni zničili všetko, čo sa na poli slovensko-ruských vzťahov podarilo vybudovať za ostatných takmer 30 rokov.

Na Slovensko netreba posielať žiadnu armádu. Stačí ho ponechať napospas tejto liberálnej horde. Sú horší ako Džingischán.

Ex-vicepremiér Šimko: Je ťažké vychovávať deti k slušnosti pri správaní našich politikov
"I politický zápas sa dá viesť kultivovane. Národ, ktorého vodcovia to nedokážu alebo nechcú, začne preberať ich spôsoby." Varuje bývalý minister vnútra a vicepremiér vlády Ivan Šimko. Čítať ďalej
18 | 04 | 2021 | Ivan Brožík