Kolosálne hlúpa konšpirácia prozápadných médií - "invázne" pruhy na ruských tankoch
18 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

Západné médiá najnovšie tvrdia: Pruhy, aplikované na obrnené vozidlá ozbrojených síl Ruskej federácie sú podobné kamufláži, ktorú použil ZSSR na tankoch pri vstupe do Československa v roku 1968.


"Presun ruských jednotiek k západným hraniciam (hovoríme o dvoch armádach a troch výsadkových jednotkách) je naďalej jednou z hlavných tém západnej tlače. Diskutujú o požiadavkách Washingtonu na Rusko, pokiaľ ide o ´potrebu stiahnutia vojakov z hraníc s Ukrajinou´." Píše portál topwar.ru.

Kremeľ sa obáva, že Ukrajina neodmieta silové riešenie situácie v Donbase
Rusko prijme opatrenia na ochranu "ruských občanov v prípade vojenského konfliktu na východe Ukrajiny" a hrozby civilných obetí. V piatok to podľa agentúry Interfax povedal hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. Čítať ďalej
09 | 04 | 2021 | tasr

Fikcia z FoxNews

Americký kanál FoxNews tvrdí, že ruské vojenské manévre blízko západných hraníc "sú výzvou pre Washington". V materiáli korešpondenta Jesseho O'Neilla sa uvádza, že smerom k ukrajinským hraniciam sa pohybujú desaťtisíce ruských výsadkárov v "bojových vozidlách s inváznymi pruhmi".

Britské vydanie Daily Mirror píše aj o „pásmach invázie“. Britský autor uvádza, že „pruhy lakované na obrnené vozidlá sa podobajú pruhom, ktoré používala sovietska armáda pri vstupe do Československa v roku 1968“. Britské médiá píšu, že takýto identifikačný systém sa používa na minimalizáciu pravdepodobnosti „paľby na vlastné ciele“, aby v prípade útoku nebola ničená technika vlastnej armády.
Konšpirácia na úrovni škôlkarov

Západné médiá zároveň neuvažujú ani o možnosti, že sa tento druh vizualizácie používa aj pri uskutočňovaní rozsiahlych vojenských cvičení. To je už tradične typické nielen pre ruskú armádu. Faktom je, že západné kruhy už dokonale podľahli sebaklamu hrozby „bezprostrednej invázie Ruska na Ukrajinu“. Voči argumentom, že tieto cvičenia na území Ruskej federácie boli s viac ako ročným predstihom avizované prakticky vo všetkých významnejších médiách, sú "teflónovo" faktuvzdorné.

FoxNews naopak pripomína, že Bidenova vláda je vojensky „prinútená reagovať“. Končí svoj postreh portál topwar.ru.

(Medzititulky red. HD.)

Prečo stáli v Nitre na železničnej stanici tanky nasmerované na východ? pýtajú sa ruské médiá
Reportér Komsomolskej pravdy Alexander Kots vyzýva svojich západných kolegov, aby sa príslušných úradov na Slovensku opýtali, prečo sa po slovenských železniciach opätovne presúvajú ďalšie tankové zoskupenia. Uviedol Tsargrad.tv. Čítať ďalej
18 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič