Koaličník Viskupič a opozičníci Blaha so Štujatom Eštokom sa zhodli: Koniec testovaniu!
18 | 04 | 2021 I editor01hd
Poslanec SaS Marián Viskupič a opozičníci Ľuboš Blaha zo Smeru a Matúš Šutaj Eštok z Hlasu sa zhodli: Koniec testovaniu! Všetci traja to uviedli v diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12. Poslanec OĽANO Juraj Krúpa testy obhajoval.

Koaličný poslanec parlamentu Viskupič volá spolu s opozičnými poslancami Blahom a Šutajom Eštokom po ukončení masívneho antigénového testovania. Zhodli sa na tom v nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12, informuje TASR. Krúpa z OĽANO reagoval, že povinnosť testovania pri vstupe do prevádzok je aj v okolitých krajinách.

Blaha zdôraznil, že nie je možné nútiť ľudí, aby sa nasilu testovali. Tiež požaduje masívnejšiu podporu ekonomiky zo strany štátu. Šutaj Eštok kritizuje, že uznesenie vlády odporuje vyhláške Úradu verejného zdravotníctva SR pri dĺžke výnimky po prekonaní ochorenia COVID-19. „Aký zmysel má zákaz vychádzania po 20.00 h?“ pýta sa.

Krúpa označil za neštandardné, že jeho stranícky šéf a minister financií Igor Matovič absolvoval zahraničné cesty do Ruska a Maďarska v súvislosti s nákupom vakcíny Sputnik V bez diplomatov. „Keď sa nezúčastnili diplomati jedného alebo druhého stretnutia, máme potom dilemu a hádame, čo je dôvod, prečo máme ten alebo onen problém,“ zdôraznil.

Blaha: Vojská NATO sa rútia k Rusku a zrazu sa rieši výbuch spred siedmich rokov v ČR
Česko dnes žije vyhostením 18 ruských diplomatov. Spája ich s výbuchom v muničných skladoch na Morave. Brániť Rusov sa v statuse na sociálnej sieti rozhodol aj poslanec Smeru Ľuboš Blaha. Čítať ďalej
18 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik ml