Kauza ruskí špióni v Česku: Sú chvíle, keď múdri ľudia mlčia. Slovenskí politici gágajú
18 | 04 | 2021 I Aneta Leitmanová
Kauza ruskí špióni v Česku má zatiaľ jediné poučenie. Sú chvíle, keď múdri ľudia mlčia. Slovenskí politici gágajú. Spomedzi nich obzvlášť primitívne istý Jaroslav Naď.

Existuje milión dôvodov mlčať. Jednak preto, lebo o veci nič nevieme. A jednak preto, že v zásade nás do sporov medzi Českom a Ruskom nič nie je. My sami sme si konaním pojašeného Matoviča narobili s Rusmi dostatok vlastných problémov.

Chmelár varuje: Český diplomatický škandál nesie prvky spravodajskej hry proti Rusku
"Neponáhľajme sa s odpoveďami skôr, ako si začneme klásť otázky." Varuje Eduard Chmelár. Pripomína, že nateraz "nemôžeme vylúčiť ani to, že ide o rozsiahlu spravodajskú hru. Preto musíme byť veľmi opatrní vo vyhodnocovaní... Čítať ďalej
18 | 04 | 2021 | Ivan Brožík


Dnes sa ozval azda každý, kto mohol i nemohol. Najtrápnejší obraz biedy na Facebooku predviedol minister obrany Naď. Okrem iných sprostostí napísal, že "ruské tajné služby sú v Európe prítomné a aktívne". Videl už niekto neaktívne spravodajské služby? Štáty ich majú a platia na to, aby boli aktívne. Bodka.

Mimochodom, pre informáciu pána ministra Naďa, v Európe sú prítomné aj čínske a americké spravodajské služby. A čuduj sa svete, sú aktívne. A dokonca aj európske tajné služby pôsobia na Starom kontinente a takisto sú aktívne. Slovom špionáž je súčasťou tohto sveta a netreba z toho robiť žiadnu vedu.

Špióni nie sú dobrí a zlí. Z pohľadu vysielajúcej krajiny sú vlastencami a hrdinami. Z pohľadu "poškodenej" strany ide o nepriateľa/protivníka. To je všetko a niet k tomu čo dodať.

A o tom, čo sa skutočne odohralo vo Vrběticiach na Morave, nemá čo povedať nielen autorka tohto komentára, ale ani Truhlík Naď. Pretože obaja majú jedno, ale naozaj iba jedno spoločné: Prd o tom vedia.

Ako je možné, že čerstvý štyridsiatnik Naď je zaočkovaný vakcínou Pfizer? pýta sa Hlina
Minister obrany Jaroslav Naď dnes pred televíznymi kamerami priznal, že on je už zaočkovaný prvou dávkou vakcíny Pfizer. Expredseda KDH Alojz Hlina ho však za to na sociálnej sieti skritizoval. Čítať ďalej
18 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik