Je to dokázane! Soros financuje Radu Európy a zabezpečuje si tak vplyv a moc (Grégor Puppinck)
18 | 04 | 2021 I Imrich Kovačič

George Soros cez Nadáciu otvorenej spoločnosti (Open society foundation - OSF) a Bill Gates cez Microsoft financujú Radu Európy. Na základe nezvratných dôkazov sa o tom vyjadril Riaditeľ Európskeho strediska pre právo a spravodlivosť, doktor práv Grégor Puppinck.



Usvedčujúce výročné správy Rady Európy

Puppinck odsudzuje Radu Európy za možnosť financovať ju súkromnými peniazmi. Týmto je podľa neho spochybnená politická nezávislosť tejto organizácie.

Grégor Puppinck po odhalení Sorosovho
ODHALENIE: Sudcovia prepojení na Sorosa
Dôveryhodnosť Európskeho súdu pre ľudské práva (ESĽP) je v troskách. Ukázalo sa, že vôbec nie je nezávislý. Na svetlo sa dostalo prepojenie sudcov na amerického finančníka Georga Sorosa. Komentár Johna Laughlanda, historika a odborníka na... Čítať ďalej
28 | 02 | 2020 | Redakcia
pred Európskym súdom pre ľudské práva (EDĽP) teraz ukazuje, že Rada Európy, od ktorej je EDĽP závislý, bola financovaná Sorosovou nadáciou OSF a Gatesovou spoločnosťou Microsoft.

Pri čítaní výročných finančných správ Rady Európy sa ukazuje, že dvaja najväčší súkromní darcovia organizácie sú George Soros cez OSF a Bill Gates cez Microsoft. Tieto dve organizácie darovali Rade Európy v rokoch 2004 až 2013 takmer 1 400 000 eur a v rokoch 2006 až 2014 takmer 690 000 eur.

OSF podporuje aj iniciatívy Rady Európy, najmä Európsky inštitút rómskeho umenia a kultúry. Od roku 2015 však už po tomto priamom financovaní niet ani stopy. Na druhej strane Rada Európy zriadila osobitný fond na prijímanie takýchto dobrovoľných mimorozpočtových príspevkov.

MIMORIADNE: Soros mal ovplyvňovať Merkelovú v neprospech menovania maďarského komisára!
Na piatkovej schôdzi Národnej bezpečnostnej komisie, bude z iniciatívy strany Fidesz ďalšou témou činnosť Györgya Sorosa, ktorý mal zabrániť maďarskému komisárovi EÚ získať portfólio rozširovania a susedskej politiky. Píše Balázs Bácskai z portálu... Čítať ďalej
27 | 11 | 2019 | redakcia

Majú prsty vo WHO aj OSN

Tieto platby nepriniesli žiadne pochybnosti. Prekvapujúce je však, že európska medzivládna politická organizácia je financovaná súkromnými zdrojmi. Člen Rady Európy, zhodou okolností maďarský politik Pál Zsigmond, v tejto veci oslovil Výbor ministrov, aby všetkých 48 členov, ktorí ho tvoria, požiadal o zverejnenie dokumentov týkajúcich sa tohto financovania.

Všeobecnejšie povedané je naozaj táto medzinárodná organizácia financovaná niekoľkými veľkými mimovládnymi neziskovkami a nadáciami? Problém totiž nenastáva len pre Radu Európy, ale aj pre Medzinárodný trestný súd, ktorý v roku 2017 dostal od OSF 115 000 dolárov. A ešte viac pre WHO a taktiež pre OSN.

Gatesova nadácia je druhým najväčším donorom WHO po USA s príspevkom 530 miliónov dolárov v roku 2019. Až 80 percent rozpočtu WHO je založených na dobrovoľných príspevkoch, t. j. financiách pochádzajúcich od súkromných organizácií a nadácií. Tento spôsob financovania zjavne spochybňuje politickú nezávislosť takýchto organizácií.

Veľké a mimoriadne vplyvné medzinárodné organizácie sa stali hlavným prostriedkom pre tých, ktorí chcú uplatniť svoj globálny politický vplyv. Takmer všetci totiž majú značné finančné zdroje, ale ich vplyv a moc nezodpovedajú ich ambíciám.

Holandský politik podporil konšpiračné teórie o Sorosovi a koronavíruse
Holandský politik Thierry Baudet podporil konšpiračné teórie obviňujúce amerického finančníka Georgea Sorosa z toho, že stojí za pandémiou koronavírusu. Čítať ďalej
26 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR

Globálny vplyv "filantropov"

Takto financované politické organizácie sú preto zraniteľné voči „miliardárskym filantropom“, ktorí sa snažia uplatniť globálny politický vplyv práve prostredníctvom financií. Tento politický vplyv je možné uplatniť aj bez toho, aby existovala akákoľvek verejná kontrola, či iný demokratický mechanizmus.

V záujme zachovania alebo obnovenia nezávislosti týchto veľkých medzinárodných organizácií je preto nevyhnutné preskúmať a objasniť spôsoby ich financovania. Môžeme hovoriť o fenoméne enterizmu niektorých veľkých mimovládnych organizácií v medzinárodných organizáciách?

Je možné pozorovať nielen fenomén enterizmu, ale aj tajnú dohodu, ktorú je možné vysvetliť, ak vezmeme do úvahy finančnú moc týchto mimovládnych organizácií. Netreba zabudnúť, že Nadácia otvorenej spoločnosti bola obdarená až 32 miliardami dolárov, ktoré cez ňu pretiekli.
Investícia strýčka Sorosa

OSF investuje do ľudských práv, médií a politiky už od roku 1984. Problém sa neobmedzuje iba na OFS; týka sa to aj ďalších veľkých súkromných nadácií, ako sú Gates, Ford alebo Oak. S presnosťou a brilantnosťou sa to preukázalo v nedávnej knihe Gaétana Cliquennoisa o privatizácii ľudských práv (Cambridge, 2020).

Čarnogurský odhalil šokujúce informácie z Kočnerovho spisu: Spomína Lipšica, Budaja, Kisku, aj Sörösa
Právnik a bývalý premiér Ján Čarnogurský zverejnil v statuse na sociálnej sieti časť výpiskov z trestného spisu proti Mariánovi Kočnerovi. Vyplýva z neho, že za demonštráciami a mediálnymi kampaňami stojí organizovaná skupina. Mená, ktoré sa... Čítať ďalej
28 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik


Bývalý generálny tajomník Rady Európy Thorbjørn Jagland označil Georga Sorosa za „ dobrého priateľa “. Komisár pre ľudské práva Nils Muižnieks bol zase riaditeľom programov OSF až do svojej inaugurácie v Rade Európy v roku 2012. Ešte v roku 2009 však vyhlásil, že OSF chcela vytvoriť nového človeka - homo sorosensus [s odkazom na Sorosa] - človeka otvorenej spoločnosti.
Nechýbajú ani povinné spoločné fotografie

Vplyv tejto siete je však už teraz verejne známy. Mnoho vysokopostavených funkcionárov, skrývajúcich sa za demokraciu, ukazuje svoju blízkosť nielen k Sorosovi, ale už aj k jeho synovi. To je prípad Jean-Clauda Junckera, bývalého predsedu Európskej komisie alebo Michelle Bacheletovej, vysokej komisárky OSN pre ľudské. Pri nástupe do funkcie fotografovali spoločne s Georgom Sorosom a jeho synom.

Čo však odhaľuje škandalózna správa o Sorosovom vplyve prostredníctvom jeho mimovládnych organizácií na Európsky súd pre ľudské práva (ESĽP)?
Spochybnená nezávislosť súdneho dvora

Táto najnovšia správa ukazuje, že za posledných desať rokov bolo zo 100 stálych sudcov súdneho dvora 22 zo siedmich mimovládnych organizácií pôsobiacich na rovnakom súde a že 18 z nich zasadalo v prípadoch týkajúcich sa „ich“ mimovládnych organizácií, čím porušili základné etické pravidlá.

Maďarský kultúrny komisár označil Európu za „plynovú komoru Georga Sorosa“
30 | 11 | 2020 | Diana Zaťková


Medzi týmito siedmimi mimovládnymi organizáciami vyniká sieť Open society foundation (OSF) počtom sudcov s ňou spojených (až 12) a skutočnosťou, že financuje ďalších šesť organizácií uvedených v správe.
ESĽP sa hrá na mŕtveho chrobáka

Táto správa však koliduje s rozpačitým mlčaním samotnej inštitúcie. ESĽP informoval denník Le Monde o svojom rozhodnutí neodpovedať. Traja poslanci Rady Európy potom predložili vec Výboru ministrov, ktorý sa zaoberal „systémovým problémom konfliktu záujmov medzi mimovládnymi organizáciami a sudcami súdu“ a spochybňoval ich prostriedky, ktoré sa majú vykonať na „obnovenie integrity systému".

Nie je prekvapením, že 48 veľvyslancov sa ťažko dohodlo na reakcii, pretože vysoko prekročili trojmesačnú lehotu stanovenú pre tento postup. Majú povinnosť odpovedať písomne, iba ak vyjadria svoju neschopnosť odpovedať.
Komisia nepochybuje...

Mnoho poslancov z rôznych politických strán sa chcelo tejto téme venovať, ale zdravotná kríza tieto programy narušila. Viacerí poslanci Európskeho parlamentu však adresovali otázky aj Európskej komisii a Európskej rade.

Soros proti Trumpovi (Vladimír Maľšev)
Komentár Vladimíra Maľševa (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
17 | 11 | 2019 | Preklad: Redakcia HD


Európska komisia odpovedala hlasom svojej podpredsedníčky Věry Jourovej: „Komisia nepochybuje o integrite a nezávislosti Európskeho súdu pre ľudské práva."
Hodnoty OSF = hodnoty EÚ?

Lenže pochybnosti majú všetci ostatní! Dostatočne veľa zverejnených fotografií totiž pomôže pochopiť kontext, v ktorom sa tieto odpovede objavujú. Komisárka Jourová sa netají blízkym vzťahom k maďarskému "filantropovi". Dokonca vyhlasuje, že „hodnoty OSF sú jadrom opatrení EÚ“.



Na ďalšej fotografii predstavuje európsky komisár Johannes Hahn, autor ďalšej odpovede, aj rozhovor s Georgom Sorosom, ktorý hovorí: „Je vždy príjemné stretnúť Georga Sorosa, aby sme prediskutovali naše spoločné úsilie o urýchlenie reforiem a otvorenie spoločností na Balkáne a vo východnej Európe.“


Zodpovední sa spoliehajú na krátku pamäť ľudí

Tieto fotografie sú skutočne veľkolepé, ale nie sú ničím výnimočným, pretože  George Soros a jeho lobisti v rokoch 2014 až 2018 využili
Soros a jeho lobisti mali v posledných rokoch najmenej 70 stretnutí s vysokými predstaviteľmi Európskej komisie
Ani jedna hlava štátu alebo vlády členskej krajiny EÚ nemala možnosť tak často sa stretávať s najvyššími predstaviteľmi únie ako George Soros. Alebo lobisti jeho nadácie. Maďarský europoslanec žiadal od Európskej komisie vysvetlenie. Tá uviedla, že... Čítať ďalej
13 | 04 | 2021 | Petra Demková
i a vyššími úradníkmi Európskej komisie; je to zjavne viac než to, čo si európske hlavy štátov užívajú.

To všetko by nám malo otvoriť oči nad nesmiernym významom týchto sietí vplyvu a moci prostredníctvom nadnárodných politických inštitúcií. Správa ECLJ o mimovládnych organizáciách a ESĽP odhalila a demonštrovala realitu tejto tajnej dohody konkrétne priamo v ESĽP. Avšak ani to nestačí.

Ktorákoľvek vláda by musela rázne reagovať a bezodkladne sankcionovať dotknutých sudcov, aby tým dosiahla opravu systému. Európske orgány sa však k tomuto škandálu otočili chrbtom a počkali, kým ľudia zabudnú a počas pandémie budú premýšľať o niečom inom. Nie je predsa žiaduce takto nehorázne spochybňovať nezávislosť európskych orgánov. A to je strašidelné!

Soros v rozhovore priznal, že financoval Čaputovú!
11 | 11 | 2019 | ČTK