Zaujímame postoje, namiesto toho, aby sme stáli - prázdnymi gestami a davovou adoráciou: Za svetový mier!
17 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

Karel Kryl. Pesnička Demokracie a z nej vybrané úvodné slová titulku. Koľkí z našich novodobých "demokratov" si spomenú na Kryla a na tú pesničku? Koľkí si o pár rokov spomenú na Jána a Martinu. A koľkí na riaditeľku Baťovú? Slovenská kaviarenská demokracia potrebuje dav. A hystériu. Je ne suis pas kaviareň a prázdne gestá! (Ivan Brožík)


Za čo sú modelky na pódiách v rozstrelových otázkach súťaží miss? Za svetový mier! Za čo je slovenská kaviareň? Za Baťovú! Za Jána, za Martinu! (Je mi ľúto tej zverskej tragédie. Ale tak isto mi je ľúto viac ako desať tisíc obetí pandémie, "samovraždy" v base a mnohých ďalších udalostí na Slovensku.)

V novembri 89 nám zakazovali nosiť zelené stužky na podporu myšlienky spoločenských zmien. Vyhrážali sa nám za to vyhodením z práce. Dnes sú vo vysokých funkčných postoch štátu.
Intermezzo

"Samet i něha v pánu je a zuby vylomené
Dali nám nové postroje a ač nás chomout pálí
Zaujímáme postoje místo abychom stáli"

(Karel Kryl)

Zastavte tú somarinu iba s povinným testom do malých obchodov, varujú svet Rakúšania
Od prvoaprílovej vlády sa dá ťažko čakať niečo rozumné, dokonca logické. A tak je celkom pochopiteľné, že hoci do ľuďmi natrieskaných hypermrketov test netreba, musíte ho mať do malej predajničky. V nej majiteľ, predavač, upratovač a esbéeskár v... Čítať ďalej
16 | 04 | 2021 | Ivan Brožík

Je ne suis pas!

Biznis tričkami "je suis" má zlaté časy. Kvetinárstva tiež. Ich majiteľom to želám. Miesto toho, aby sme sa pustili do odstraňovania neschopných politikov a ich amorálnej politiky, v dave skrytí nosíme kvetiny jednej ublíženej. Čo tu nie je ublížený celý národ? Čo tu nie je ublížené Slovensko? Je ne suis pas!!!

Kto doniesol mne kvetiny, keď ma z politických dôvodov pred pár rokmi vyhodili z práce? Kto spisuje neustále zoznamy mien, ktoré nesmú v takzvaných mienkotvorných médiách publikovať? Kto ich vešia na redakčné nástenky?

Kto určuje, kto smie kandidovať a zaujímať sa o vstup do politiky a kto nie? Mafie, ktoré nás oblbujú tým, že bojujú proti mafiám, že sú za ten svetový mier!
Bez kytice ni šag vperjod!

Kto dnes zahrá toho Kryla v slovenských médiách (okrem dňa na výročie Novembra)? Vtedy sa zmôžu na to klišé - Beránku.

Každý, kto chcel byť včera za niekoho, utekal kúpiť kyticu. Aj ja som bežal a dal som ju prvej pokladníčke v obchodnom reťazci. Za to, že rok obsluhuje v ohrození vlastného života státisíce nakupujúcich. Neprekáža mi, že som za nič. Nechcem byť súčasťou tupého davu, manipulovaného zas nejakými inými skorumpovanými mocenskými mafiami, ktoré nám pred voľbami s veľkou pompou nasľubujú boj proti korupcii a mafiám. Je ne suis pas!

"Aj dnes máme rôznych "čistých a nepoškvrnených" medzi sebou. Definujú si svoje skupiny ľudí, ktorých budú "ochraňovať" a proti ktorým budú bojovať. Pozor na nich. Prichádzajú s plánom ochraňovať ľudí. A prinášajú im ešte väčšie utrpenie a zlo." Napísal mi práve včera jeden z priateľov.

Diktatúra "je suis"

Pozor na diktatúru "je suis". Pozor na manipuláciu davu! Pozor na "vychcanosť" (nielen) kaviarne zas po chrbtoch iných dostať sa k vlastnej neobmedzenej moci. Mali sme to tu naposledy iba niečo pred vyše rokom. Máli sa? Dlho už?



Chce to rovno stáť!

Postavme sa už konečne, bez toho, aby sme predvádzali v davovej hystérii nejaké postoje! Donekonečna nám tá fraška nevystačí. A strápňuje nás už teraz.



(V smutnej spomienke na kolegu a priateľa, spolupracovníka Karla Kryla vo svetle udalostí posledných dní.)


Šmejdi z ÚV už fakt neznesiteľne otravujú (Ivan Brožík)
ÚV je skratka pre ústredný výbor strany. ÚV SR je skratka pre úrad vlády. Strana mala kedysi jeden ústredný výbor a jednu jedinú vedúcu úlohu. Odvtedy sa veľa zmenilo. Dnes strana, ktorá si privlastnila vedúcu úlohu, nie je ani strana.... Čítať ďalej
16 | 04 | 2021 | Ivan Brožík