Veľkomaďarský extrémizmus, aj ten zo strany OĽaNO treba žalovať!
16 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

Neobmedzená arogancia poslanca OĽaNO, ktorý má veľmi blízko k nacionalistickému extrémizmu a veľkomaďarskému šovinizmu, musí byť zastavená!


Poslanec OĽaNO a zdá sa, Matovičov "pobočník" v dôležitých témach, György Gyimesi, úspešne provokuje koaličných partnerov aj odborníkov. Má to priamo posvätené lídrom hnutia?



Martin Klus - SaS na sociálnej sieti píše, že zvažuje žalobu na cteného pána poslanca, no radí sa o tom s verejnosťou.




Reprofoto FB (@Martin Klus)



Neskutočné!

"DOSŤ ! ZVAŽUJEM ŽALOBU!! TAKTO SI POSLANEC GYIMESI PREDSTAVUJE NÍM AVIZOVANÚ  DISKUSIU, DÔVERU A SPOLUPRÁCU, NESKUTOČNÉ..." Žasne Martin Klus.


S kým máme dočinenia


"Z rôznych pochybných (a pre spoločnosť nebezpečných) kútov Facebooku vychádza na svetlo čoraz viac dôkazov o tom, s kým máme v skutočnosti dočinenia, keď čelíme opakovaným útokom zo strany poslanca Györgyho Gyimesiho a jemu spriaznených osôb a médií." upozorňuje štátny tajomník rezortu našej diplomacie.


Napätie vo vláde sa udržiava pod pokrievkou, dlho to nevydrží, tvrdí Hrabko
Hoci je jednou z kľúčových úloh novej vlády Eduarda Hegera (OĽANO) upokojenie a stabilizácia politickej situácie, podľa publicistu Juraja Hrabka sa skôr dajú očakávať nové konflikty. Čítať ďalej
16 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR

Zobrazenie s trestnoprávnou zodpovednosťou

"Najnovšie sa ku mne dostalo hneď niekoľko komentárov, ktoré bohužiaľ hovoria jasnou rečou. A to mi už veru nadávali rôzni “komentujúci” všelijako... V skupine s príznačným názvom  „Felvidéki közéleti vitafórum“ na sociálnej sieti Facebook ma vyobrazili v ľudáckej, fašistickej uniforme a prirovnali k inému poslancovi NR SR, ktorému patrí originál danej fotografie. Poslanec Gyimesi pod fotomontáž, ktorá by pokojne mohla byť predmetom trestného oznámenia, napísal, že za ňu „ďakuje a je to veľmi veľká pravda“. Pokračuje Martin Klus


Gyimesi a extrémisti




"A spoločnosť v diskusii pánovi poslancovi NR SR robili aj takí „milovníci pokojného spolunažívania menšín a národov“ ako z minulosti už dobre známy predák či organizátor extrémistického Jobbiku na Slovensku (Péter Pallér) či stránka ultrapravicového radikálneho zoskupenia Mi Hazánk Mozgalom Érsekújvár.


Fico: Aj novinári, ktorí ho predtým glorifikovali pochopili, že Matovič je pomätený (VIDEO)
Staronová vláda leží v žalúdku opozície rovnako ako tá pred ňou. A to aj preto, že v nej sú v podstate tí istí ľudia. Svoje výhrady voči kabinetu Eduarda Hegera vyjadril predseda Smeru-SD Robert Fico aj v rozhovore pre Televíziu Slovan, ktoré... Čítať ďalej
15 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

V tej diskusii napr. Pallér o Klusovi píše, že vraj, voľne preložené: „Klus môže pomaly zasadnúť na uvoľnený Slotov trón, ktorého oceľ bola stvrdená zo sĺz Maďarov“. Pripomína šovinistickú a nacionalistickú veľkomaďarskú stupiditu Klus.



Reprofoto FB (@Martin Klus)



Ako reagovať?

"Toto všetko sa človek dočíta v rovnakom čase, keď poslanec Gyimesi po stretnutí s premiérom  Eduardom Hegerom na rovnakej sociálnej sieti Facebook verejne napíše, že „koalícia bude stabilná vtedy, ak v nej bude vládnuť dôvera a spolupráca. Preto som v prípade ak o to bude záujem, ochotný sa stretnúť s koaličnými partnermi a vydiskutovať si vzájomné spory, a tým prispieť k čo najskoršiemu plneniu cieľov programového vyhlásenia vlády v tejto oblasti.“  Rozumiete tomu?" , pýta sa Klus vo svojom profile. Odpovedať by mali však predovšetkým tí, ktorí zastupujú v koalícii farby OĽaNO.


Belousovová: Vzdelanie je prioritou vlády, v ktorej je najviac nevzdelancov a plagiátorov
Vláda zaradila medzi svoje priority zaradila školstvo a vzdelávanie. Veľmi to pobavilo expolitičku Annu Belousovovú. V statuse napísala, že nechápe, ako si môžu dať nevzdelanci a plagiátori toto za prioritu. Čítať ďalej
16 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Gyimesi sa predstavuje

Martin Klus pripomína, že "udalosti posledných dní, jeho (Gyimesiho, pzn red. HD.) vlastné vyjadrenia, nám dávajú zaujímavú odpoveď na otázku “koho záujmy poslanec Gyimesi obhajuje, keď mu tak veľmi záleží na rozdúchavaní národnostných vášní na Slovensku”?"



Nezvažujete, podajte TO!

"Zvažujem čo s tým. Viacerí ma vyzývajú, aby som to nenechal tak a podal trestné oznámenie. Seriózne nad tým rozmýšľam, lebo čoho je veľa toho je moc. O to zvlášť, keď si spomeniem o. i. na rok 2017 a aj môj skromný príspevok do boja proti extrémizmu a radikalizmu v Banskobystrickom kraji. A potom hľa, niekto spraví z pre mňa nepochopiteľných dôvod neofašistu zo mňa a donedávna koaličný poslanec NR SR to aktívne podporuje ." Končí status na sociálnej sieti Martin Klus.



V slušnej spoločnosti by si nejakého Igora Matoviča dokopy nikto nevšímal, tvrdí Draxler
Igor Matovič sa zrejme nezmení. Je podobný tomu, akým bol v čase, keď stál na strane opozície. Klamstvá a urážky mu nie sú cudzie ani teraz. Myslí si to aj exminister školstva Juraj Draxler, ktorý ho „zhodnotil“ na sociálnej... Čítať ďalej
16 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik