Matovič musí odísť z vlády a najlepšie aj z politiky. Len kto ho prinúti? dumá Nicholsonová
16 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Je zvláštne, ako dokázal Igor Matovič za čosi viac ako rok prehodiť kabát. Aký bol v opozícii a aký je teraz mu pripomenula na sociálnej sieti europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová.


Igor Matovič sa ukázal ako dokonalý chameleón. Keď potreboval kritizovať svojich súperov, neváhal na to využiť hocičo a hocijaké zbrane. Teraz, keď robí v podstate to isté, za čo rozdával mohutnú kritiku a rúbal hlava nehlava, sa tvári, že všetko je v poriadku, pretože vinní sú predsa tí druhí. Jeho dvojtvárnosť už prestala baviť aj Luciu Ďuriš Nicholsonovú, ktorá mu to vykričala na plné ústa.
Kritizoval za urážanie žien, za velebenie Ruska aj za plagiát rigorózky

Europoslankyňa priznáva, že prestala sledovať domácu politiku, lebo to už nedávala a venovala sa radšej inej činnosti. Včera si však pozrela tlačovku „ministra financií alebo skutočného šéfa vlády alebo čo to vlastne Igor Matovič je“, no radšej to vraj robiť nemala. „Stále som myslela na to, že si pamätám také časy:

- Keď Andrej Danko, Miroslav Číž, Jarjabek alebo Blaha urážali ženy. Tie v parlamente, ale aj mimo neho a v prvej línii odboja stál Igor Matovič a kričal na nich, že sú primitívi, ktorí si trúfnu na slabšie ženy, ale nie na seberovných.

- Keď Andrej Danko a Blaha velebili Rusko a robili rohožky pre Putinových rytierov zo sankčných zoznamov a ako užitoční trollovia šírili nezmysly zo Sputnika, bol to opäť Igor Matovič, ktorý ich za to zvykol kritizovať.

- Keď Andrej Danko klamal o svojej rigoróznej práci, bol to Igor Matovič, ktorý naňho ukazoval ako na klamára a plagiátora a vyzýval ho na odstúpenie."

Kde vidí Ďuriš Nicholsonová Matoviča keď nebude premiérom? Tieto posty by hádam zvládol
Igor Matovič podnietil odchod z funkcie premiéra niekoľkými požiadavkami. nepožaduje však odchod vicepremiérky Veroniky Remišovej. Prečo? A na akú ministerskú stoličku by si mohol sadnúť? Nad tým sa v statuse zamýšľa europoslankyňa Lucia Ďuriš... Čítať ďalej
22 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

Dnes útočí na ženu, poklonkuje Rusku, klame a dehonestuje novinárov

„Ja som vtedy stála po boku Igora Matoviča. Dnes by som sa vedľa neho už nepostavila. Hanbila by som sa. Som rada, že som odišla zo SaS a nemusím spolu s nimi zdieľať ich nezávideniahodnú pozíciu. Pozíciu tých, ktorí teraz už naozaj len držia balónik,“ píše Ďuriš Nicholsonová. A pridáva:

"- Dnes je to Igor Matovič, ktorý úplne nepochopiteľne útočí na ženu – riaditeľku ŠÚKL a nezmyselne sa na ňu snaží presunúť zodpovednosť za kauzu Sputnik V.

- Dnes je to Matovič, ktorý vážne poškodzuje meno Slovenska vo svete vrátane EÚ

- Ukazuje prstom na Ivana Korčoka a Martina Klusa a nazýva ich idiotmi, pritom užitočným idiotom Putinovej vlády je on sám.

- Dnes je to Igor Matovič, ktorý preukázateľne klame tak, že by sa za to nemuseli hanbiť ani Fico a Kaliňák.

- Dnes je to Igor Matovič, ktorý dehonestuje novinárov, útočí na nich a skrýva sa pred nimi."


Za to, že budeme čiernym miestom na mape Európy, ďakujme Igorovi

Matovič je podľa europoslankyne hanba vlády zmeny, ktorá mala priniesť novú politickú kultúru. „A je najväčším dôvodom, pre ktorý rastie už nielen Pellegrini a Fico, ale ešte aj ten Danko, ktorý by za normálnych okolností plával medzi ostatným politickým planktónom,“ konštatuje odídenkyňa zo strany SaS .

Dodáva, že ak tu nevznikne jedna slušná alternatíva voči bývalým a súčasným vládnym stranám, nie nejaká 7-percentná strana, ale silná strana so silným lídrom, už čoskoro budeme tam, kde sme boli. „Budeme čiernym miestom na mape Európy. A poďakovať sa potom môžeme Igorovi Matovičovi. Matovič musí odísť z vlády, najlepšie z politiky. Len nájsť toho, kto ho k tomu prinúti. Premiér Heger ani koaliční partneri to asi nebudú, že?“ kladie na záver Lucia Ďuriš Nicholsonová rečnícku otázku.

Po tom, čo vidím, mám chuť pobaliť deťom kufre a zo Slovenska odísť, priznáva Nicholsonová
Dianie na slovenskej politickej scéne pozorne sleduje aj eurposlankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová. Ako priznáva v statuse na sociálnej sieti, ešte nikdy nemala taký pocit, že naša politická scéna sa dotkla úplného dva. Čítať ďalej
15 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik