Igor Matovič znovu klame a navyše uráža čestné ženy, konštatuje Miroslav Kollár
16 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Na odhalenie prezidentky okolo vakcíny Sputnik o klamstve Igora Matoviča zareagoval aj poslanec Miroslav Kollár. V statuse na sociálnej sieti priznal, že z koalície odišiel práve kvôli nemu.


Matovič bol kontroverznou postavou už v časoch, keď bo v opozícii. Hoci sa zastrájal, že by veci robil ináč, po nástupe do vlády sa správal ešte horšie ako jeho predchodcovia. Aj kvôli tomu odišiel poslanec a primátor Hlohovca za stranu Za ľudí z koalície. Priznáva to aj na sociálnej sieti.
Je potrebné sa postaviť na stranu našich odborných inštitúcií a odborníkov

Miroslav Kollár po zverejnení niektorých informácií prezidentkou Čaputovou ohľadom vakcíny Sputnik V skonštatoval, že Matovič znovu klame a uráža čestné ženy. „Igor Matovič ma dnes menovite spomenul na svojej tlačovke ku kauze Sputnik V. Takže fakty! Z koalície som odišiel 17. februára. Kauza Sputnik začala 1. marca. Ak pán Matovič dáva môj odchod z vládnej koalície do súvislosti s kauzou Sputnik V, či krízou vo vládnej koalícii, tak jednoducho zavádza a klame,“ píše rozhorčene Kollár.

Vraj odišiel z vládnej koalície práve pre ten štýl vládnutia a komunikácie, ktorý dlhodobo predvádza ex-premiér Matovič. Jeho dnešné vyjadrenia podľa Kollára ukazujú, že urobil dobre, pretože Igor Matovič sa nezmenil.



„V tejto súvislosti chcem povedať veľmi jasne – dnes viac, ako inokedy je potrebné sa postaviť na stranu našich odborných inštitúcií, na stranu odborníkov – teda na stranu Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv a pani Baťovej. O to viac, že pani prezidentka Čaputová aj ministerka spravodlivosti Kolíková na základe oboznámenia sa so zmluvou a listom ruskej strany potvrdili, že Igor Matovič klamal aj o dôvodoch pre ktoré vraj Rusi od zmluvy odstúpili,“ konštatuje Miro Kollár.

Na záver dodáva: „Pán minister financií, prosím, nefabulujte ani o dôvodoch údajného odstúpenia od zmluvy, ani o mojich dôvodoch odchodu z koalície, ani o mojej politickej budúcnosti.“

Miro Kollár: "Igor Matovič je nebezpečný - pre seba, pre koalíciu, pre vládu, ale hlavne pre Slovensko!"
"Jeho dnešný výlet do Moskvy je totiž nielen bezprecedentný a neakceptovateľný krok mimo mandát ministra financií, je to hlavne nezodpovedná zahranično-politická avantúra jedného urazeného ega, ktorá však už dnes ide jasne voči záujmom Slovenska."... Čítať ďalej
08 | 04 | 2021 | Ivan Brožík