Škandál: Exminister Krajčí vydal povolenie na očkovanie pre iný Sputnik, ako sme priviezli!
13 | 04 | 2021 I

Tak toto je skutočne vrchol. Nový minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský dnes pred médiami priznal, že jeho predchodca Marek Krajčí vydal povolenie na očkovanie pre iný Sputnik, ako sme doviezli!


O tom, že bol Marek Krajčí slabým ministrom zdravotníctva, sa všeobecne vedelo. No že bude ešte aj podvádzať, to zrejme nečakal nikto. A jeho podvod sa prevalil teraz v súvislosti s ruskou vakcínou Sputnik V. Povolenie na očkovanie dal totiž na inú šaržu, než aká prišla na Slovensko, informuje o tom portál ereport.sk.
Prezidentka vyslovila vláde a ministrovi podporu v úsilí o bezpečnú vakcínu

So šokujúcim prekvapením vyrukoval minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Škandál sa prevalil po tom, ako sa ministra pýtal jeden z novinárov, prečo ešte so Sputnikom V na Slovensku neočkujeme, keď exminister Krajčí dal ruskej vakcíne zelenú. Teda sa ňou očkovať mohlo aj bez testovania v Štátnom ústave pre kontrolu liečiv.

Podľa súčasného šéfa rezortu zdravotníctva Lengvarského sa na Slovensku nachádza jednodávkové balenie, lenže Krajčí vydal povolenie na trojdávkové. Lengvarský tiež uviedol, že prezidentku Zuzanu Čaputovú oboznámil so zmluvou od výrobcu ruských vakcín tak, ako to požadovala. Minister víta názor prezidentky, že žiadna vakcína nesmie rozdeľovať občanov Slovenska.

„Prezidentka vyslovila podporu v snahe ministerstva zdravotníctva a celej vlády zabezpečiť túto vakcínu a zabezpečiť jej používanie tak, aby žiadnym spôsobom neohrozila zdravie a bezpečnosť občanov,” konštatoval minister zdravotníctva.

SaS vraj problém so Sputnikom nemá, chce však poznať jeho nežiaduce účinky
Ruská vakcína proti COVID-19 Sputnik V opäť vyvoláva na Slovensku veľké vášne. Strana SaS priznáva, že s ním problém nemá, chce však štatistiku jeho nežiaducich účinkov. Čítať ďalej
08 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik