Lockdown ako experiment na ľuďoch: Západ dobrovoľne prijal model z čínskej komunistickej diktatúry!
12 | 04 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Komentár Gregora Amelunga (The Epoch Times)


V čase pandémie Západ zavádza drakonické opatrenia, pričom dobrovoľne a nekriticky nasleduje prax totalitného režimu – čínskej Komunistickej strany.

Koronakríza poriadne zamávala svetom, a najmä lockdowny, prísne či menej prísne,  ktoré už rok priebežne vyhlasujú krajiny na celom svete. Mnohé podniky už zbankrotovali, milióny ľudí zostali bez práce. Museli sme obmedziť kontakty a prísne sa reguluje stretávanie s rodinou a priateľmi, alebo je úplne zakázané.
Neexistuje žiadna iná alternatíva?

Mnohí politici a virológovia, medzi nimi aj nemecký profesor Christian Drosten,  tvrdia, že k tvrdým opatreniam vrátane lockdownu neexistuje žiadna iná alternatíva. Hovorí sa, že sa to všetko deje v prospech samotnej populácie.

Bonnský virológ Streeck varuje pred tvrdým lockdownom so zákazom vychádzania
Hlavný virológ Univerzity v Bonne Hendrik Streeck varuje pred tvrdým lockdownom a zákazom vychádzania. Podľa neho sa takto len ďalej podporuje proces pokračovania infekcie. Uviedol to vo videu zo série „19 - die DUB Chefvisite“ časopisu DUB,... Čítať ďalej
11 | 04 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Odkiaľ však pochádza táto „jedinečná“ myšlienka zaviesť také drakonické opatrenia pre miliardy ľudí kvôli prepuknutiu koronavírusu? V histórii ľudstva nikdy nič podobné nebolo, hoci svetovú populáciu trápilo veľa vírusov.

V otvorenom liste adresovanom vládam v Austrálii, Kanade, Nemecku, Spojenom kráľovstve a Spojených štátoch právnici, lekári, politici a podnikatelia vysvetľujú, v čom spočívajú proticovidové opatrenia, prečo sú, a tiež tvrdia, že modelové výpočty úmrtnosti ľudí infikovaných koronavírusom nie sú správne. V otvorenom liste sa tiež píše, ako je do toho všetkého zapletená čínska Komunistická strana.
Prešetrenie kľúčových politických rozhodnutí v čase koronakrízy

Nejde len o otvorený list, ktorý vyvolá „aha efekt,“ ale je to podrobná analýza, ktorá má otvoriť oči. V liste signatári žiadajú prešetrenie kľúčových politických rozhodnutí, ktoré sa prijali počas koronakrízy.  Politika presadzovaná v čase pandémie musí zastupovať záujmy verejnosti.

V čase krízy sa občania prirodzene obracajú na tých, ktorých  považujú za odborníkov. Začiatkom roku 2020 sa verejnosť obracala na úrady, ktoré čelili prepuknutiu vírusu. Národy sa  riadia radami významných vedcov a zavádzajú sa obmedzenia, známe ako lockdown, resp. „uzamknutie“ krajiny. Aj keď sa politiky v jednotlivých krajinách líšia, vo všeobecnosti zahŕňajú obmedzenie zhromažďovania a pohybu, zatváranie škôl, obchodov a verejných miest. Tieto kroky sa inšpirovali opatreniami, ktoré čínska Komunistická strana vyhlásila v provincii Chu-pej, a ktoré podporila Svetová zdravotnícka organizácia (WHO).

V zakázanej reštaurácii si pripadáte ako za socializmu. Lockdown a takmer žiadna pomoc od štátu zapríčinili vznik slovenského undergroundu
Zamknutí v lockdowne sme už vyše sto dní. Ľudia sú už zúfalí, nemajú z čoho žiť a pomoc štátu je mizivá. Asi najhoršie sú na tom prevádzkovatelia pohostinských zariadení. A tak niektorí pracujú na čierno. Veď peniaze potrebujú... Čítať ďalej
11 | 04 | 2021 | Diana Zaťková


Obhajcovia „uzamknutia“ často odôvodňovali svoje politiky tým, že ich porovnávali s opatreniami prijatými na boj proti španielskej chrípke o storočie skôr. Realistická štúdia snáh o potlačenie španielskej chrípky však ukazuje, že nebolo zavedené nič, čo by pripomínalo lockdown.
Dominový efekt a zavádzanie nevyskúšaných opatrení

Faktom je, že „uzatváranie“ v USA začiatkom roku 2020 v reakcii na pandémiu COVID-19 je v histórii nášho spoločenstva bezprecedentné. V našej histórii sa nikdy nepoužívalo ako reakcia na akékoľvek iné ochorenie. Zdá sa, že „uzamknutie“ vo Wu-chane a ďalších oblastiach Číny, kde sa ignorujú občianske slobody, vytvorilo dominový efekt, pričom jedna krajina za druhou zavádzala drastické a nevyskúšané opatrenia voči svojim občanom.

Keď lockdown začal v čínskej provincii Chu-pej, zástupca Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) v Číne poznamenal, že pokus o „uzamknutie“  11-miliónovej oblasti je pre vedu nový a v histórii bezprecedentný, uzatvára epochtimes.de.

Vedci tvrdia, že nadmerné úmrtia nemá na svedomí Covid, ale lockdowny
Veda potvrdila varovania odborníkov: „Nadmerné úmrtia nemá na svedomí koronavírus, ale lockdowny. Za nadmerné úmrtia v Kanade, ktoré zdravotnícky a politický establišment zvaľuje na nový koronavírus, môže skôr nútenie ľudí zostávať doma namiesto... Čítať ďalej
05 | 04 | 2021 | Robert Bačinský