Na proteste proti pandemickým opatreniam vo Viedni zadržali 14 osôb. Chceli preraziť policajné bariéry
11 | 04 | 2021 I tasr

Potýčky medzi demonštrantami a políciou vypukli na sobotňajšom proteste proti epidemiologickým opatreniam, ktorý sa konal v rakúskej metropole Viedeň. Policajti zadržali dokopy 14 ľudí, informovala agentúra DPA.


Demonštrácie sa podľa agentúry APA zúčastnilo približne 3000 ľudí, medzi nimi aj členovia pravicovej Slobodnej strany Rakúska (FPÖ) a krajne pravicového hnutia identitárov (IBÖ). Niektorí účastníci sa pokúsili preraziť policajnú bariéru, na čo bezpečnostné zložky reagovali použitím paprikového spreja, uviedla polícia.

Tri východorakúske spolkové krajiny vrátane Viedne sa rozhodli v utorok predĺžiť pôvodne veľkonočný lockdown do 18. apríla. Dôvodom je rekordný počet pacientov s koronavírusom hospitalizovaných na tamojších jednotkách intenzívnej starostlivosti.

V hlavnom meste Viedeň, Burgenlande a Dolnom Rakúsku tak ostane v platnosti tvrdý lockdown, ktorého súčasťou je aj 24-hodinový zákaz vychádzania. Väčšina obchodov, múzeá či zoologické záhrady sú zatvorené.

Ľudia protestovali proti pandemickým opatreniam vo Fínsku, Dánsku aj Nórsku
Polícia vo fínskej metropole Helsinki zadržala v sobotu 20 osôb počas protestov proti epidemiologickým opatreniam, informovala agentúra AFP. Podobné protesty sa odohrali aj v Dánsku, Nórsku a Rakúsku. Čítať ďalej
11 | 04 | 2021 | tasr