Ukrajina beštiálne odstrihla civilov na Kryme od dodávok pitnej vody
10 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

"Nech im ju Rusi vozia loďami" - povedal k tejto téme podpredseda ukrajinského kabinetu ministrov Aleksej Reznikov. Ten je zároveň ministrom pre takzvanú „reintegráciu dočasne okupovaných území“.


"Pripomeňme, že Ukrajina prerušila dodávky vody cez Krymský prieplav už aj skôr. To viedlo k nedostatku čerstvej vody na Kryme. Ukrajina „vysvetlila“ svoje najnovšie kroky skutočnosťou, že Rusko „využíva väčšinu vody na vojenské potreby“. Túto a ďalšie informácie k téme cituje redakcia HD z portálu topwar.ru.

Ukrajina sa spolu s NATO pripravujú na vojnu o Krym
V máji a júni má NATO v pláne uskutočniť najväčšie manévre od studenej vojny - Defender Europe 2021. Počas cvičení plánujú vypracovať obranné a útočné akcie vo východnej Európe a pobaltských krajinách. Z partnerských krajín sú aktívne zapojené... Čítať ďalej
06 | 04 | 2021 | Diana Zaťková

Kyjev sa hlási k vydieračstvu aj oficiálne

"Podľa pána Reznikova, ktorý poskytol rozhovor ukrajinskému spravodajcovi BBC, Kyjev začne dodávať pitnú vodu na Krym až keď "si medzinárodné misie všimnú hrozbu pre ukrajinských občanov žijúcich na Kryme“.
Láskavá benevolencia humanity

Ak bude existovať humanitárna katastrofa, možno predsa zorganizovať humanitárne konvoje na Krym, aby sa zásobovali občania pitnou vodou. To sa dá urobiť akýmkoľvek spôsobom - v cisternách, alebo lodnými tankermi. "Môžete si dať vlajku Červeného kríža." Povedal cynicky podľa portálu topwar.ru Reznikov.

Podľa predstaviteľa ukrajinskej vlády, ak medzinárodné organizácie potvrdia, že „ľudia tam potrebujú pomoc“, potom „nech lode s vodou idú na Krym“.
Odkloniť Dnepr? Šialenci!

Už predtým v Kyjeve oznámili zámer postaviť priehradu, ktorá konečne zablokuje prístup vody z Dnepra na polostrov. V reakcii na túto iniciatívu poslanec ruskej Štátnej dumy Vladimir Žirinovskij, ktorý pripomína, že Dneper pochádza z Ruska, navrhol „nechať rieku obísť Ukrajinu - cez povodie Donu“.

(Medzititulky. red. HD.)

Ukrajina tvrdí, že má aj s tuctom krajín plán na oslobodenie Krymu
Hovorkyňa prezidenta Ukrajiny v nedeľu vyhlásila, že Kyjev dostal podporu od „viac ako tucta“ krajín pri uskutočňovaní plánu na oslobodenie Krymu. Ukrajinského regiónu napadnutého a anektovaného Ruskom v roku 2014, informuje portál... Čítať ďalej
06 | 04 | 2021 | Diana Zaťková