Poľské zdravotníctvo kolabuje: Toto je skutočná vojna, zúfa minister zdravotníctva
10 | 04 | 2021 I Diana Zaťková
Poľský minister zdravotníctva varoval, že krajina vedie „vojnu“ s cieľom zadržať tretiu vlnu koronavírusu. Opisuje scény vyčerpaných lekárov a sestier z dôvodu deficitu personálu v ochromených nemocniciach, informuje portál RT.




Minister zdravotníctva Adam Niedzielski v rozhovore pre poľskú rozhlasovú stanicu RMF 24 diskutoval o výzvach, ktorým čelí zdravotnícky personál.  Krajina totiž vo štvrtok zaznamenala najvyšší jednodňový nárast úmrtí na koronavírus.

Lekári a zdravotné sestry už kvôli svojmu vyčerpaniu potrebujú kyslík a Niedzielski pripustil, že „toto sú najtvrdšie a najťažšie obrázky“, ktoré popisujú „intenzitu práce“, ktorej čelia odborníci v zdravotníctve. "Toto je skutočná vojna a situácia si vyžaduje neštandardné správanie," uviedol minister.

Vláda predĺžila obmedzenia Covid-19 najmenej do 19. apríla. Zahŕňajú uzavretie materských škôl, obchodov a zábavných podnikov.

Izrael zmizol zo štatistík úmrtí v súvislosti s očkovaním. Ide o zatajovanie údajov?
Podobne ako v iných krajinách aj v Izraeli so spustením očkovania prudko začala rásť aj úmrtnosť zaočkovaných, či už išlo o starších nad 65 rokov, ale aj mladších od 45 do 64 rokov. Keď sa znížil počet očkovaní, znížila sa aj nadmerná úmrtnosť.... Čítať ďalej
09 | 04 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Predseda vlády Mateusz Morawiecki vyzval Poliakov, aby boli ostražití, a uviedol: „Sme len jeden krok od prekročenia hranice, za ktorou nebudeme schopní našich občanov správne uzdraviť.“

Prípady Covid-19 v Poľsku prudko vzrástli, keď sa po celej Európe rozšírila nová vlna vírusu. Pritom v každom z posledných dvoch týždňov bolo hlásených okolo 190 000 nových infekcií. Poľsko tak má 2,5 milióna potvrdených prípadov choroby.

22 ročná Izraelčanka zomrela po očkovaní vakcínou Pfizer. Médiá súvis odmietajú pripustiť
Rodina obvinila z úmrtia mladej ženy nemocnicu Ziv Medical Center v Tel Avive. 22 ročná Izraelčanka zomrela dva týždne po podaní druhej várky vakcíny Pfizer, na zápal srdca. Rodina ženy tvrdí, že nemocnica zanedbala zdravotnú starostlivosť a vidí... Čítať ďalej
09 | 04 | 2021 | Petra Demková