Poliaci si odmietli kľaknúť na podporu Black Lives Metter. „Je to to posledné, čo nás zaujíma“
02 | 04 | 2021 I Gabriel Matta

Poliaci v zápase s Anglickom odmietli kľačať na kolenách na podporu hnutia Black Lives Metter. „Je to to posledné, čo nás zaujíma“


Hráči poľskej futbalovej reprezentácie sa nepridali ku Angličanom vo včerajšom kvalifikačnom zápase na MS 2022 v podpore hnutia Black Lives Metter symbolickým kľačaním na kolenách.

Na Slovensku sa pred časom rozvírila diskusia po tom, čo naši reprezentanti v jednom zo zápasov pokľakli na podporu boja proti rasizmu v rámci amerického hnutia Black Lives Metter.

S daným gestom nesúhlasilo už viacero európskych hráčov a mužstiev vrátane niektorých českých reprezentantov. Tento týždeň svoj postoj ukázali aj Poliaci, ktorí sa v zápase v Anglicku rozhodli nepridať ku kľačiacim domácim hráčom. Namiesto toho Poliaci ukázali prstom na nápis „Respect“.

„Oslobodzovanie Európy od fašizmu začalo“, šokuje ruský vojenský stratég
Doktor politických vied, strategický analytik a popredný svetový expert na hybridnú vojnu Igor Panarin vidí vo výsledkoch rokovania Putin - Merkelová - Macron „dobré správy“ pre Európu, ktorá je stále v područí globalistov. Uviedol... Čítať ďalej
02 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič


Šéf poľského futbalového zväzu Zbigniew Boniek začiatkom tohto týždňa v rozhovore pre médiá povedal, že nevie, či reprezentanti pred zápasom s Anglickom pokľaknú. Označilo to za tému, ktorá ho zaujíma ako posledná. „Neviem, či si pokľakneme. Doteraz sa táto téma na zraze neriešila. Bolo mnoho dôležitejších tém.“
Poľská prehra v Londýne

Poľskí futbalisti prehrali v stredajšom stretnutí I-skupiny kvalifikácie MS 2022 v Anglicku 1:2.

Poliaci nastúpili vo Wembley bez Roberta Lewandowského. Kanonier Bayernu Mníchov sa zranil v predchádzajúcom dueli s Andorrou.

Domáci otvorili skóre v 19. minúte, keď premenil jedenástku Harry Kane.

Po zmene strán sa však presadil Jakub Moder po veľkej hrúbke obrancu Johna Stonesa.

Nakoniec sa predsa tešili domáci vďaka Harrymu Maguireovi, ktorý v 85. minúte halfvolejom po rohu zariadil triumf favorita.

Angličania sú na čele tabuľky o dva body pred Maďarskom, ktoré uspelo v Andorre 4:1. Poliaci sú až štvrtí za Albánskom. To sa nadrelo, ale v San Maríne vybojovalo víťazstvo 2:0.



Očkovať uprostred pandémie? Toto nám „rozbíja“ imunitný systém, tvrdí špičkový virológ Bossche
Nemecká vláda v súvislosti s očkovaním počas pandémie koronavírusu nevidí žiadne nevýhody pre zaočkovaných a nesúhlasí s obavami špičkového virológa Geerta Vandena Bosscha, píše epochtimes.de. Čítať ďalej
01 | 04 | 2021 | Ingrid Vrabcová